Meztelen játékos miatt büntették a TV2-t

HírKlikk 2019. július 19. 14:17 2019. júl. 19. 14:17

Megbüntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a TV2 Bezár a bazár műsorát, mivel az egyik játékosa meztelenkedett, ami az NMHH szerint torz, káros magatartásmintát mutatott be.

Az NMHH pénteki közleménye szerint a Médiatanács 2,8 millió forint bírságot szabott ki a TV2 szolgáltatójára. Az egyik reggeli Mokkában az előző esti Bezár a bazár! című vetélkedőből adott le egy jelenetet, de nem megfelelő időben, 12-es karikával. A műsorban az egyik versenyző meztelenül oldott meg egy feladatot.

A közlemény szerint:

"A Bezár a bazár! torz, káros magatartásmintát mutatott be, mivel abban az egyik szereplőt azért jutalmazták, hogy – bár intim testrészeit kikockázva, de – meztelenül teljesítse egyik feladatát. Ugyanezt a műsorrészt a másnapi Mokkában újból közreadta a TV2, a stúdióbeszélgetésben résztvevők megvitatták a történteket és dicsérettel illették azt, mindezt humorosan prezentálva."

A Médiatanács szerint a részletet csak 16-os karikával lehetett volna leadni, és “a humoros jelleg nem ellensúlyozta a közvetített káros üzenetet.”

Forrás: MTI/Hírklikk