Mi keccsölünk, más meg munka nélkül jut pénzhez?

Bánó András 2020. április 4. 09:44 2020. ápr. 4. 09:44

Ismerős a szöveg, ugye? A miniszterelnök mondta, amikor kiállt amellett, hogy ne fizessék ki a bíróság által megítélt kártérítési pénzt a gyöngyöspatai romáknak!

Kíváncsi vagyok, most mi a véleménye, amikor kiderült, hogy a Matolcsy György által vezetett jegybank a karosszékből spekulálva, tavaly jelentős árfolyamnyereséget ért el. Csak az aranybefektetésen 140 milliárdot realizált.

Kiderül, hogy a tőkepiaci spekuláció is munka, azaz keccsölés?

Ha igen, akkor Soros György pénzügyi tranzakcióit se lehet bírálni mostantól kezdve…

Érdekes viszont, hogy ezt a hatalmas összeget, összesen 254,7 milliárdot, ezúttal nem az alapítványaiba, hanem a központi költségvetésbe tolja be a Magyar Nemzeti Bank. Innen vajon hová vezet a pénz útja? Nem kell találgatni, az állami nagy kalapba. Lehet újból pénzt adni párezres falvaknak műfüves pályákra, Balaton-parti építkezésekre, a Liget-projekt folytatására, és más hasonló, „halasztást nem tűrő” beruházásokra.

254,7 milliárd hatalmas összeg. Ha tekintetbe vennék az ellenzék javaslatát az emberek egyszeri 100.000.-os anyagi támogatásáról, 2 millió 547 ezer embert tudnának megsegíteni. Nyugdíjasokat, vagy olyanokat, akiket munkáltatóik azonnal elküldtek, és így – noha ők is megfogadják az otthonmaradásra vonatkozó tanácsot – nem tudják, hogy ha kimennek majd a lakásból, miből fognak bevásárolni? Azoknak járna a pénz, akik eddig keccsöltek, de most – önhibájukon kívül – vagy egyáltalán nem tudnak, vagy nem tudnak annyit, vagy sehol nincs erre lehetőségük.

Nem kéne ezen elgondolkodniuk a hatalmon lévőknek?