Mi kell még ahhoz, hogy a Fideszt kidobják a Néppártból?

HírKlikk 2019. május 6. 20:41 2019. máj. 6. 20:41

A magyar miniszterelnök szívesen tetszeleg a „keresztény” napnyugat megmentőjének szerepében, amikor harcias eszközökkel visszaszorítja, vagy internáltatja a menekülteket. Orbán szereti deklarált idegenellenességének azt a látszatot adni, mintha valami magasabb értéket szolgálna, amely ellen nem szabad fellépni.

„Valójában azonban ez csupán visszataszító, mint sok más, amit Orbán Viktor tesz” - írta a Tageblatt. A luxemburgi lap emlékeztetett arra, hogy az ENSZ emberi jogi hivatala bírálta az Orbán-kormányt azért, ahogyan az elutasított menedékkérőkkel bánik.

A genfi közlemény szerint tavaly augusztus óta minimum 21 embert éheztettek. Ehhez a Fidesz-kormány szárazon annyit közölt, hogy nem felelős az elutasítás ellenére a „tranzitövezetekben” tartott migránsokért. Vajon milyen „keresztényi” ember- és világképtől vezérelteti magát a magyar kormányfő, amikor ilyen cinikus állásfoglalásokat ereget?” - írta a lap.

És feltette a kérdést:

„Vajon miért kell még egyáltalán megfigyelnie az Európai Néppártnak Orbán Fidesz-pártját, mielőtt kidobja, és vajon mi mindenre van még szükségük Európa kereszténydemokrata pártjainak bizonyítékként ahhoz, hogy végre eljussanak a régen esedékes döntéshez?”

Forrás: Hírklikk