"Mi vagyunk az orbáni rendszer legádázabb ellenfelei"

HírKlikk 2019. április 13. 06:32 2019. ápr. 13. 06:32

Azért érik sorozatos támadások az MSZP-t, mert ez a párt a NER legádázabb ellenfele, ráadásul a baloldalon az a párt, amely mágnesként tud működni – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányfőnöke pénteken az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Döntsük már el, hogy akkor mi a részei vagyunk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének és azzal tetszenek minket vádolni, lásd HVG, vagy pedig tetszenek azt látni, hogy (…) kik azok, akik a legádázabb küzdelmet folytatják Orbán rendszerével szemben? Mi azok vagyunk” – mondta.

Ujhelyit egy HVG-cikk nyomán az MSZP óriásplakátjairól, és egy belső kampányfelkészítő kiszivárgott hangfelvételéről faggatták.

A plakátokról a politikus elmondta: a párt stratégiai döntése az volt, hogy a tagok által összeadott pénzből álló, tehát állami pénzt nem tartalmazó kampányköltségvetésből főként az online térben fognak kampányolni - és ezt sikerrel teszik, hiszen például csak az ő Facebook-profilja másfél millió embert ért el.

A maradékból pedig 300 óriásplakátra költenek („és nem 3000-re, mint a kormánypárt”), egy ügynökségen keresztül. Az, hogy az ügynökség mely céggel szerződik a plakátok kihelyezéséről, már az ügynökség dolga.

A kampányfelkészítőről pedig azt mondta, abban „nagy csoda nincsen, mert azt mondtuk, hogy több szavazót szeretnénk, mint 5 éve. (…) Kikerült egy hangfelvétel, vállalom.”

Amikor a riporter arról faggatta, miért a DK-t akarja az MSZP leelőzni, azt mondta: bármit csinál az MSZP, a DK „utána lép. De nem érdekes; mi vagyunk a baloldalon az a párt, ami mágnesként tud üzemelni. (…) Kisebb pártok próbálják másolni azt, amit mi csinálunk.”

Ujhelyi utalt az adásban előtte szereplő politikai elemzőkre is, és fájlalta, hogy míg az ATV nézői bizonyára mind szeretnének változtatni az ország helyzetén, ő és politikustársai pedig „kinn küzdenek a fronton”, azt kell hallgatnia az elemzőktől, hogy „minden borzasztó”.

„Küzdjünk meg! Elemző, is, újságíró is!” – mondta, majd a riporter ellenvetésére, hogy a politikus dolga választást nyerni, nem az elemzőé vagy az újságíróé, így folytatta: „Együtt, akik a rendszer ellen küzdünk, le fogjuk váltani ezt a rendszert.”

Hozzátette: ő energiával és idegekkel is jó bírja, az akasztással való fenyegetőzés, a családja zaklatása és a karaktergyilkossági kísérletek után is.

„Valaki azt írta: hőre keményedek. Igen!” – jelentette ki.

Forrás: Hírklikk