Miért hazugság a Gréczy Zsolt elleni támadás?

HírKlikk 2019. december 15. 08:11 2019. dec. 15. 08:11

Néhány napja az egyik fideszes portál tett közzé egy videót, amelyben egy nő, Palányi Nóra, a Mi Hazánk parlamenti alkalmazottja azt állította, hogy Gréczy Zsolt, a DK képviselője zaklatja őt. Ha jobban megnézzük a történteket, kiderül, hogy ennek a fele sem igaz.

A Pesti Srácok tette közzé azt a felvételt, amelyen a hölgy mosolyogva (!) jelenti be, hogy Gréczy nem hagyja békén, márpedig ő nem akar semmilyen kommunikációt kettejük között. Abba most bele sem megyünk, hogy akit zaklatnak, ritkán készít mosolygós videókat. Nézzük inkább a részleteket!

A bejelentés óta kiderült, hogy Palányi jelölte be Gréczyt a Facebook-on, tehát ő kezdeményezte a kapcsolatfelvételt. A Hírklikk úgy tudja, hogy ez november 25-én, tehát alig pár nappal ezelőtt történt. Ez megdönti a 888.hu állítását, miszerint a DK-s politikus „hónapok óta zaklatja” a nőt. Az Indexen is közzétett, a kettejük között zajló teljesen normális hangvételű beszélgetés részletéből kiderült, hogy Gréczy azt sem tudta, hol dolgozik a vele kapcsolatot felvevő Palányi. Ez az üzenetváltások közben tisztázódik.

Palányi tehát a videóban nem fedte fel az igazságot: nem Gréczy vette fel a kapcsolatot, hanem ő, és azt is eltagadta, hogy a kettejük közötti párbeszéd nem egyoldalú volt, hanem oda-vissza zajlott. Arról is „elfelejtette” tájékoztatni a nyilvánosságot, hogy a DK-s politikus ötletére, hogy találkozzanak, igent mondott, majd „a jövő hét második felére” időpontot is javasolt.

Ezután Palányi már egyre kevésbé volt közlékeny a levelezésben. Talán meggondolta magát.

Annyi biztos, hogy semmilyen, akár pikáns, akár bármilyen módon félreérthető üzenetet Gréczy nem küldhetett. Ha lett volna ilyen, akkor azzal álltak volna elő a videóban. A zaklatás vádja tehát megmosolyogtató, ellenben a tények elhallgatása, torzítása alkalmas lehet a másik fél lejáratására.

Az utolsó üzenet december 3-ai, az pedig az a felvétel, amely Kósa Lajos élő adásban történt felsülését rögzítette. A két személy közötti teljes írásos kapcsolat tehát mindössze kilenc napos, és közben sem volt folyamatos. Alig pár üzenetet váltottak.

A december 3-ai utolsó üzenet után tíz teljes napon át nem történt semmi, mire Palányi előállt a videóval, miszerint őt zaklatják. Érdekes, hogy az üzenetváltások közben semmi ilyesmit nem érzékelt. Több mint egy hétnek kellett eltelnie, mire erre ráeszmélt. Gréczy Zsolt bejelentette: pert indít az ügyben.

A többit, hogy a szélsőjobboldali párt provokálni próbálta-e a DK politikusát, illetve, hogy meddig mehet el a Fidesz sajtója mások besározási kísérletében, azt az Olvasó döntésére bízzuk. (Donáth László és Donáth Anna, dr. László Imre, Molnár Zsolt és Örsi Gergely szintén egy efféle akció részese lehetett.)

Palányi szerződését felmondja a Mi Hazánk

A 444.hu részletesen idézi Palányi Nóra Hír TV-s szereplését, amelyben a klímaváltozásról azt mondja, hogy „egy olyan liberális kampány, ami csak a fiataloknak szól, amit sem szakmai, sem tudományos kérdésként nem tudnak kezelni.” Majd rasszista megjegyzést tesz Kocsis Cake Olivióra, a Párbeszéd képviselőjére, aki szerinte „nem magyar, full színes bőrű, lászik, hogy etnikailag nem tartozik ide.” A cikkből az is kiderül, hogy a Gréczy Zsoltot megtámadó „szakértő” szerződését év végén nem hosszabbítja meg a Mi Hazánk.