Miért kell titoktartási szerződést aláírniuk az orvosoknak és az ápolóknak?

HírKlikk 2020. december 3. 17:07 2020. dec. 3. 17:07

Az MSZP választ vár arra, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő orvosoknak és ápolóknak miért kell titoktartási szerződést aláírniuk – mondta a szocialisták frakcióvezető-helyettese csütörtökön, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Harangozó Tamás kifejtette, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága napközben ellenzéki kezdeményezésre hallgatta meg az operatív törzs vezetőit, akik – mint mondta – nem cáfolták, hogy léteznek a titoktartási szerződések.

Az ellenzéki politikus szerint a kormánynak a jelenlegi helyzetben nem titkolóznia kellene, hanem bemutatnia, milyen állapotok vannak a kórházakban, beleértve az egészségügyi dolgozók hősies helytállását és a problémákat is.

Az MSZP képviselője szólt arról is, hogy Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztatásából úgy látja, a kormány beismerte, milyen „felesleges és káros" volt a tavaszi „embertelenül végigvert erőszakos kórházkiürítési akciója". A második hullámban már csak a súlyos betegek kerülnek kórházba, akik aránya Müller Cecília beszámolója alapján, a koronavírussal fertőzöttek négy százaléka – tette hozzá.

Harangozó Tamás emellett közölte, az országos tiszti főorvos mostani elmondása alapján, a népegészségügyi központ a nyár óta hivatalosan elismeri az antigénalapú gyorsteszteket. Ezzel bebizonyosodott, hogy a szervezet pártpolitikai alapon kritizálta az ilyen teszteket tömegesen megrendelő Karácsony Gergely főpolgármestert – jelentette ki a szocialista politikus, aki felszólította Müller Cecíliát, hogy vizsgálja ki ezt az ügyet, és nevezze meg az eset felelősét.

Forrás: MTI/Hírklikk