Milliókat fizethetnek a PestiSrácok a hazugságaikért

Nagy András 2018. április 17. 11:49 2018. ápr. 17. 11:49

Tegnap a Fővárosi Törvényszék 4 millió forint sérelemdíj, illetve perköltség fizetésére kötelezte a PestiSrácok.hu kiadóját, amiért az 56-os forradalmi ifjak nevével pofátlanul visszaélő álhírportál egy olyan interjút hozott le tavaly szeptemberben, aminek gyakorlatilag egy igaz mondata nem volt, beleértve a címét és a bevezetőjét is.

A per tárgyát képező kérdezz-felelek formában megírt megahazugság igazán jó példa a mondásra, mi szerint „akkor is hazudnak, amikor kérdeznek”. Az interjú miatt az immár közel egy éve (!) előzetes letartóztatásban tartott Czeglédy Csaba sajtóügyekért felelős ügyvédje perelte be a pesti szlengben gyakran már csak „ProstiSrácokként” emlegetett portált.

Ezzel az újabb jogerős ténymegállapítással gazdagodott tehát tegnap a már eddig sem vékony ítéletkupac, amely bizonyítja, hogy a fideszes „prostisajtó” minden mocskot le bír hozni, ami a kormánypárti politikusok és propagandafelelősök fejéből kipattan.

A PestiSrácok által lehozott beszélgetés az ahány mondat, annyi hazugság alcímet is kaphatná, a bíróság mindenesetre megelégedett azzal, hogy a már említett több millió forintos büntetés fizetésére kötelezte az alperest Czeglédy Csaba jóhírnevének megsértése miatt. Az ítélet jogerős, vagyis a srácok, illetve a tevékenységüket finanszírozó Fidesz már nyúlhat is a zsebébe.

Az interjút adó Szabó Bálint, az alvállalkozók érdekeit képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője pedig, aki korábban az MSZP-t, majd DK-t igyekezett belülről bomlasztani, már azzal sem tudná jóvá tenni az évek óta tartó bérhazudozását, ha legközelebb a Fideszbe lépne be, hogy ott kamatoztassa a kamupolitizálásban szerzett évtizedes tapasztalatait…