Minden csoda alapja a szeretet!

Wirth 2018. szeptember 24. 12:51 2018. szept. 24. 12:51

A Gólyahír Egyesület az elmúlt 18 évben több mint 900 gyereknek segített, nyílt örökbefogadás útján családot találni. Az Egyesület vezetője Mórucz Lajosné Gabika által létrehozott Alapítvány azon dolgozik, hogy segítsen az örökbefogadó családoknak kiegyensúlyozott, sikeres és boldog embereket nevelni. Sajnos az Alapítvány alapítója, a Gólyahír Egyesület elnöke, Mórucz Lajosné Gabika, Gólyamama tragikus hirtelenséggel a közelmúltban elhunyt. Az alapítvány és követeik az Ő emlékére szeretnének létrehozni egy olyan családbarát centrumot a Gólyafészket, amely folyamatos támogatást jelent a Gólyahíres családoknak. Egy közösségi adománygyűjtés keretében a jougyekert.hu oldalon a Gólyahír Alapítvány akciót indított, amelyben a kampány követei személyes vállalásaikon keresztül igyekeznek hozzájárulni a kitűzött cél eléréséhez.

„A család az a támogató, elfogadó közeg, amelyre minden gyermeknek szüksége van, hogy boldogan és biztonságban nőhessen fel. Az örökbefogadás sajnos ma még Magyarországon tabutéma, az emberek zavarba jönnek tőle. Gabika mindig azt mondta azzal segítünk a legtöbbet ha beszélünk róla, mert főként tájékozatlanságból ered a fura, zavart érzés az emberekben– mondta a Sztárklikknek Grim Marcsi, örökbefogadó édesanya, a 19 Gólyahíres követ egyike,  aki hangsúlyozta, a szeptember 29-ig tartó adománygyűjtő kampányban egy kávé vagy egy könyv ára is hatalmas segítség.

A kampány követeként a Gólyahír Alapítvány felkérésére mindent megteszek én és 19 követtársam is, hogy Gabika és a gólyahíres nagycsalád álmát valóra váltsuk, s létrehozzunk egy közösségi teret, a Gólyafészket, amely állandó bázisa lesz a gólyahíres gyermekeknek és családoknak” – tette hozzá Marcsi, akiknek férjével életük a Gólyahír Egyesület segítségével teljesedhetett ki, ugyanis tavaly nyáron született és érkezett  családjukba nyílt örökbefogadással kisfiuk, Marci.

 A boldog édesanya közel egy évvel kisfia érkezését követően most minden erejével azon dolgozik, hogy létrehozhassák a Gólyafészket egy állandó, családbarát közösségi teret, ahol a gólyahíres örökbefogadó családok összegyűlhetnek, közösségre találhatnak és segítséget kaphatnak a gyermekeik saját történetének elfogadásában, örömeikben és nehézségeikben.

„Szeretnénk megvásárolni vagy bérelni egy olyan ingatlant, amely alkalmas arra, hogy otthont adjon fejlesztő foglalkozásainknak, szülőklubjainknak, gyermek-összejöveteleinknek” – mondta.

Fontos megjegyezni: amennyiben bármelyik követ kampányoldalát támogatja valaki, az alapítvány egy központi számlájára érkezik az adomány, amit kimondottan erre a gyűjtésre hoztak létre, és amelyet természetesen az alapítvány kuratóriuma kezel.

„Nagyon megható volt, hogy a baráti és ismeretségi körömben sokan első szóra, azonnal segítettek, és akadtak olyan cégek is, amelyek ugyancsak fontosnak találták az ügyet” – tette hozzá Marcsi, aki jelenleg a jougyekert.hu oldal legjobb követeinek örökranglistáján a 2. helyen szerepel.

A Sztárklikk megkereste Zsolnai Endrét, a Lurdy Ház kommunikációs és marketing igazgatóját - akinek köszönhetően a bevásárlóközpont is csatlakozott az adományozók táborához -, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ő példájukon keresztül újabb támogatókat tudjunk megnyerni ehhez a rendkívül nemes célhoz.

Zsolnai Endre - aki a MikulásGyár főszervezője és tulajdonosa is -, lapunknak elmondta: a Lurdy Ház évek óta támogat ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezéseket. Hangsúlyozta: úgy érzi, a német tulajdonban lévő cég mindig is kötelességének tartotta, hogy a jó ügyek mellé álljon. Segítettek az elmúlt években már jótékonysági sporteseményektől kezdve zenészeken át színházi előadásokig bezárólag szinte mindent.

„Amikor meghallottuk, hogy miről szól a mostani adománygyűjtés, egy pillanatig sem hezitáltunk, azt gondoljuk egy társadalom akkor tud jól működni ha a tagjai összefognak, együtt mutatnak erőt és törődnek egymással” – mondta Zsolnai Endre.

Jót tenni jó, ahogy Marcsi is mondja – mindenkinek kell legyen egy jó ügye.