Minden idők legnagyobb hiányát hozta össze az Orbán-kormány

Konczik Márton 2018. december 9. 13:15 2018. dec. 9. 13:15

„Az első tizenegy hónapban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 1842,4 milliárd forint volt. Soha nem volt ilyen magas ez az összeg. Az Orbán-kormány az uniós pénzek hazai forrásból történt megelőlegezésével indokol. Ettől még a tény tény marad: soha nem volt ekkora a magyar költségvetési hiány.

Minden idők legnagyobb áfája, minden idők legmagasabb benzin ára, minden idők leggyengébb forintja, minden idők legnagyobb államadóssága, és most már minden idők legmagasabb költségvetési hiánya fűződik az immár kilencedik éve kormányzó Orbán Viktorhoz.

A mostani hiány már jóval magasabb a 2006-os hiánynál, pedig akkor a Gyurcsány-kormány autópályákat épített, és 13 havi nyugdíjat is fizetett.

A Pénzügyminisztérium azzal magyarázkodik, hogy késve érkeznek az uniós források, és azt a hazai hiány növelésének árán a kormány előlegezi meg a pályázóknak.

Azt nem tették hozzá, hogy a késedelmes uniós utalások egyik oka az Orbán-kormány által ipari méretűvé fejlesztett állami korrupció. Ezzel együtt a tárca abba bízik, hogy tartani tudják a tervezett hiánycélt. 

Forrás: Hírklikk