Mit kell tenni, hogy ledaráljon?

HírKlikk 2020. december 9. 08:06 2020. dec. 9. 08:06

Nem tudja valaki, mit kell tenni, hogy Dúró Dóra ledarálja a könyveimet? Én is szeretném azokat egy év alatt két-három kiadásban piacra dobni. (Hol vannak már az öt-tízezres példányszámok, amelyek a válság előtt lehetségesek voltak? Álom, álom...)

Azt mondják, Dúró csak erkölcsileg kétséges könyveket darál?
Akkor nincs gond!

Kérem szépen, én tizenöt-húsz éve megjelentettem a svéd Kis fütyikönyvet meg a Kis puncikönyvet. Ezeket a műveket Svédországban és más európai tájakon kiskamaszoknak szánták az egészséges szexuális életük érdekében, valamint az egészségtelen AIDS meg a nem kívánt terhesség, plusz a lelki traumák elkerülése végett. A két könyv, de különösen a punci nálunk kiverte a biztosítékot.

Ez nem érdemel meg egy kis darálást?

Aztán ott van a Nézz rám, Mami!, ami később A hó fogságában címen jelent meg. Abban a regényben, kérem szépen, unokatestvérek szerelmesek egymásba! Ilyen a világon sincs! Meg tilos is. Ez nem elég felháborító?

De ha Dóra asszonynak ez sem elég, a Lángoló nyaram már csak megérdemli a darálót! Abban, kérem szépen, Saraghina (lopás Fellinitől), a prostituált pozitív figura! Ja. Szolgáltatásait messzemenően dicséretesnek tartom a nyomorult kikötői munkások életében.

És hogy el ne felejtsem a legmeggyőzőbb indokot a dúrásra, vagyis a dúlásra, ebben a könyvben egy egész fejezetet szentelek a főhős fiú szüzességének elvesztési körülményeire didaktikai részletezettséggel. Plusz, még egy szuper szimpatikus menekült is szerepet kap a történetben, bár tudom DD csak ezért nem darál. Még hosszan sorolhatnám a ledarálásra felajánlott Nógrádi opuszokat, de félek hogy mindezt önreklámként fogja tekinteni a kedves olvasó, amiben tökéletesen igaza lesz. Na, de mit csináljon a szerencsétlen író a két-háromezres példányszámával, meg az átlag alatti nyugdíjával? Promózik, mint állat, mindenhol, ha már DD nem veti rá szigorú pillantását, illetve írónk nem tudja elérni a kívánt aktust.

Vagy van rá mód? Elérhetné?

Úgyhogy jöjjön ismét az első kérdés: Nem tudja valaki, mit kell tenni, hogy Dúró Dóra ledarálja a könyveimet?

Nógrádi Gábor