Mit keres fideszes „oltócsoport" egy szociális intézményben?

HírKlikk 2021. február 3. 06:49 2021. feb. 3. 06:49

A KDNP-s Simicskó István és Sára Botond, a fővárosi Kormányhivatal vezetője négy nappal ezelőtt személyesen vihetett oltóanyagot egy fővárosi idősotthonba – erre hívja fel a figyelmet az MSZP.

A látogatásról készült fotókból külön posztja is volt a KDNP-s politikusnak, amiből kiderült, a profi fotós mellett a HírTv is elkísérte – írja a Telex.

A politikusok sárga hűtőtáskákkal a kezükben érkeztek, a posztban pedig Simicskó azt írta: „Újbudán a mai napon 13 helyszínen folyik a koronavírus elleni oltás beadása. Az oltási rendnek megfelelően, 1053 bentlakó és dolgozó kapja meg a védőoltást a kerületi idősotthonokban, szociális intézményekben.”

A HírTv anyagában pedig az hangzik el, miközben a két politikus a táskákkal az épülethez ér: „így érkeztek meg a koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó csomagok az újbudai Szent Lujza Szeretetotthonba”. Simicskó a tévének nyilatkozva hozzáteszi: „nagyon várták már”.

Molnár Gyula MSZP-s politikus most, kedden, egy Facebook-posztban jelezte, hogy miután látta, hogy „a rendkívül szigorú szabályokkal (állítólag) tárolt, terjesztett, osztott és hiánycikknek számító koronavírus vakcinát Simicskó képviselőtársam szállítja a kerületi intézményekbe”, kérdéseket küldött a miniszterelnöknek, hogy ő is szívesen segítene kiszállítani a vakcinát, mit kell tennie.

Milyen végzettség, felkészültség szükséges a koronavírus elleni védőoltások szállításában való részvételhez? Milyen gépjármű és felszerelés szükséges a koronavírus elleni védőoltások szállításában való részvételhez? Melyik párt tagjai vehetnek részt a koronavírus elleni védőoltások szállításában? Milyen egyéb kritériumok teljesítése szükséges?” – érdeklődött Molnár.

Az MSZP pártközleményt is kiadott a poszt után, amiben azt írta, elfogadhatatlannak tartja, hogy „kampánycélokra, a 2022-es országgyűlési választások befolyásolására használja fel a Fidesz az emberek kiszolgáltatottságát”.

„Miközben azt állítják, hogy nem a pártpolitizálás ideje van itt, aközben ők maguk a koronavírus elleni oltóanyag kiszállításából kampányeseményt csinálnak” – írják, majd hozzáteszik, van pár kérdésük, például, hogy az lenne-e „a mindenki előtt titkolt valódi oltási terv, hogy fideszes politikusok és pártkatonák szállítják ki az oltóanyagot a szociális intézményekbe?

Miközben több mint 12 ezer ember meghalt Magyarországon, várható-e más intézményben hasonló kampányalakulat feltűnése? Fel kell-e készülnie bentlakásos otthonoknak fotósok előtt pózoló fideszesekre, akik vakcinát visznek ki az intézmények bejáratáig?” – írják.