"Mit loptál ma, Kolbász Viktor?"

HírKlikk 2018. október 22. 07:25 2018. okt. 22. 07:25

A Magyar Narancsnak adott terjedelmes interjút Jordán Adél. A színésznő az őszt rögtön egy díjjal kezdte: munkahelyén, a Katona József Színházban ő lett az előző évad legjobb női főszereplője.

A beszélgetés során a művészet mellett a politikai is szóba került. Jordán Adélnak a színészi mellett van egy zenei karrierje is, a Puszi együttes énekesnője. Annak a zenekaré, amelyik egyik ismert slágere a Mit loptál ma, Kolbász Viktor?

Jordán Adél elmondta, hogy a politika miatt voltak vitái a zenekarral. Ők imponálóan bátrak, ő viszont nem véresszájú politizáló. Sokszor megy a rádió a kocsiban, van, hogy inkább átkapcsol zenére, ha túl sok neki a politika.

Egy ponton túl rendkívül nyomaszt és frusztrál, amit hallok. A legtöbb esetben azt érzem, tehetetlen vagyok, nem szeretnék beleesni abba a hibába, hogy az épp aktuá­lis politikai abszurd miatt fogjam a fejemet.

Elkezdte keresni, hol lehetne tenni is valamit. Csatlakozott egypár alapítványhoz, és a TASZ-nak sok esetben ő a hangja. Nem tartja magát politikai aktivistának, csak egy színésznek, ha úgy tetszik, egy ismert ember, aki bizonyos témákban a hangját adja egy neki tetsző szervezetnek.

Arra, hogy ennél kevesebbért is rásütik ma már az emberre, hogy Soros-bérenc, azt mondta, igazából nem is tudja pontosan, mit jelent.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

Forrás: Magyar Narancs