Moldova György: eljön az idő, amikor Kádár-szobrok állnak majd az országban

HírKlikk 2020. december 18. 13:08 2020. dec. 18. 13:08

Vendégház lesz az egykori Kádár-villából, nem is akármilyen. II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának adta át a kulcsot Orbán Viktor.

A Kádár-villa akkor, amikor még Kádár János élt benne, egy egyszerű, földszintes ház volt a II. kerületben. Később egy kereskedő vette meg, így lett villa – idézte fel Moldova György író Bolgár Györgynek a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Orbán Viktor most azzal adta át a kulcsot a szír ortodox pátriárkának, hogy Magyarország ezzel is az üldözött keresztényeket kívánja segíteni.

Moldova György erre a hírre úgy reagált, hogy a jobboldal megőrzi az emlékhelyeit, lásd turul-szobor, a baloldal erre képtelen. Eltávolították a helyéről Kun Béla, Károlyi Mihály szobrát is. Kádár János holttestét szintén át akarták tenni másik helyre, és amikor ennek megakadályozására gyűjtést hirdettek, senki nem adott pénzt. Amikor pedig kirabolták a sírt, egy kérdés merült fel igazán, az, hogy hová lett a feje – mondta keserűen az író. Nem jó ez – tette hozzá.

A jobboldal nem ismer gátlásokat, és van egy ország, amelyik ezt hagyja. Moldova György szerint eljön az idő, amikor Kádár-szobrok állnak majd az országban, nem azért, mert az emberek szerették a pártállam vezetőjét, hanem azért, mert a saját nyomorúságuk készteti őket az emlékezésre.

Forrás: Klubrádió