Molnár Zsolt: a Fidesz bujkál, a demokratikus ellenzék az átláthatóság biztosításán dolgozik

HírKlikk 2021. május 5. 13:03 2021. máj. 5. 13:03

Azok után, ami a magyar emberek érdekeivel szemben a Dunaferrben, a Fudan Egyetem terve kapcsán, vagy az összeomló kormányzati informatikai rendszer terén történik nem meglepő, hogy a Fidesz nem jelent meg a nemzetbiztonsági bizottság ülésén.

Most, a bukást hozó választás előtt szűk egy évvel, jellemző, hogy elszabotálja a kormánypárt az Országgyűlés felelős bizottsági munkáit, hiszen az ilyen ügyeket nem lehet megoldani úgy, mint ahogy például kormányközeli verőembereket küldtek a magyarok ellen és hagytak törvényellenesen randalírozni a Dunaferr ügyében. Az ellenzék felkészült: több mint 12.000 szavazóbiztossal fogja visszaadni a választások átláthatóságát és felügyeletét a magyar társadalomnak – erről beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„2014-ben és 2018-ban is, a kampány során a számukra kellemetlen kérdések elől vagy kibújtak, vagy el sem jöttek, vagy határozatképtelenné tették a bizottsági ülést, vagy leszavazták a napirendet, vagy levették a napirendről azokat a kérdéseket, amelyek nekik nem tetszenek. Innen lehet tudni, hogy közeledik a választás” – emlékeztetett Molnár Zsolt.

Az MSZP pártigazgatója hangsúlyozta, sem a vakcinaoldal összeomlását, sem a Fudan Egyetem magyarországi nemzetbiztonsági anomáliáit nem az ellenzék idézte elő, de még csak a Dunaferr ügyében sem az ellenzék hajtott végre egy akciót: ezeket a rossz kormányzás hozza. „Nem kapunk válaszokat, hívhatjuk az adott fideszest, például Palkovics minisztert a nemzetbiztonsági bizottság ülésére: azon kívül, hogy a HírTv-ben elmondja, hogy ő nem ért a nemzetbiztonsághoz, nem tudunk meg érdemi válaszokat, pedig valószínűsíthetjük, hogy a Fudan Egyetemet a kínai állam a titkosszolgálati hídfőállásának fogja használni. De természetesen arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire tartják előnyösnek, hogy a magyar adófizetők pénzéből fizetik ezt az egyetemet”.

A vakcinaregisztrációs portál összeomlása kapcsán kiemelte, eleve nem nagyon hiszi senki, hogy valós lenne a terheléses kibertámadásról szóló magyarázat, ám ha mégis így történt, fel kell tenni a kérdést, „Ha ma a kormányzati informatikai rendszer egy terheléses támadással kiiktatható, akkor ez a jövőre, például a választásokra nézve, hogy lesz”?

Molnár elmondta, hogy a 2018-as választási visszaélésekkel szemben most sokkal nagyobb kontrollt biztosít majd a kormányváltásra készülő demokratikus ellenzék a civilek segítségével. „Most minimum 12.000 embert mozgósítunk, hogy jusson ellenzéki szavazóbiztos minden egyes választókörbe. Ez most egészen biztosan meglesz: nagyon hatékony ennek az összeállítása, amin valamennyi demokratikus ellenzéki párt, valamint a civilek közösen dolgoznak. Köszönet annak a rengeteg embernek, akik már most jelentkeztek erre a feladatra”!

A szocialista politikus ígérte, ezúttal nem lesz egyetlen egy olyan szavazókör sem, ahol nem lesz legalább egy megbízható, elkötelezett, a demokratikus ellenzék ügyéért harcoló és a szavazatszámlálás egyébként nem túl bonyolult rendszerét is megértő személy, aki ezért megküzd, ha kell, akár az ottani kormánypárti többséggel is. „Kellenek is ezek a talpraesett magyar emberek, akik vállalják a küzdelmet, de ilyen az egész közélet is, mi minden nap megküzdünk a demokráciáért” – hívta fel a figyelmet Molnár Zsolt.