Molnár Zsolt: a Fidesz-KDNP nem a bizottsági ülést csonkította meg, hanem a jogállamiságot

HírKlikk 2021. július 26. 16:15 2021. júl. 26. 16:15

A távolmaradás sokak szemében felér egy beismerő vallomással. Az ellenzék szerint mindenkire szükség van, hogy 2022 után ismét jogállam legyen, amely nem hallgatja le saját állampolgárait úgy, mint a Fidesz-kormány. Az országot megrázó, botrányos Pegasus-ügyről az őszi ülésszak első reggelén végre lehullhat a lepel.

„A kormánypártok, a Fidesz-KDNP nem a bizottsági ülést csonkították meg, hanem a jogállamiságot és a teljes nemzetet azzal, hogy nem jöttek el” – mutatott rá Molnár Zsolt.

Aláhúzta, ezzel a kormány nyitva hagyta azokat a kérdéseket, amikre nemcsak a magyar választópolgárok, hanem a teljes világsajtó kíváncsi. „Azzal, hogy nem jöttek el, minden felelősséget magukra vállaltak és megerősítették azt a közvélekedést, hogy ebben az ügyben takargatnivaló, ködösíteni való és mellébeszélni való helyzetet teremtettek”.

„Azt gondolják, hogy az igazságot el lehet tussolni ügyrendi, technikai és különböző mellébeszélésekhez vezető jogtechnikai megoldásokkal” – mondta a szocialista politikus, utalva a vizsgálóbizottságokban, a parlamenti kérdéseknél, vagy akár a nemzetbiztonsági bizottság működésénél alkalmazott fideszes trükkökre, amelyekkel például határozatképtelenné tesznek egy ülést.

„Ezekkel nem lehet az igazság kiderítését megakadályozni” – nyomatékosította Molnár. „Számítunk önökre, a nyilvánosságra, hiszen a nyomásgyakorláshoz szükség van minden magyar választópolgár szavazatára, szükség van a véleményére, szükség van az aktivitására, hiszen a végleges megoldást 2022 tavaszán lehet meghozni: hogy ilyen ügyek ne legyenek a jövőre nézve, kormányváltásra lesz szükség!” – hangsúlyozta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.

Ungár Péter hozzátette, érthetetlen, hogy miért nem jöttek el a kormánypárti tagok a bizottsági ülésre. „Ha ma eljöttek volna, lett volna lehetőség a saját szavazóik számára is ezt az ügyet rendezni, lezárni”.

Hozzátette, a kormány kommunikációjából tisztán látszik, hogy saját szavazóinak sem mer már a szemébe nézni, a fideszes kormány iránt pedig – ahol egy ilyen ügyben egy felelős miniszter a helyettesére, egy államtitkárra mutogat – a társadalom többségében már elveszett a közbizalom.

Forrás: Hírklikk