Molnár Zsolt: amiről Orbán Viktor beszélt, az a cinizmus netovábbja

HírKlikk 2020. június 30. 11:10 2020. jún. 30. 11:10

A Lánchíd nem lehet ellenzékben – ez a mondat Molnár Zsolttól, az MSZP budapesti elnökétől származik, aki nyilván a miniszterelnök jóval korábbi, buzdító kijelentésére utalt, miszerint „A haza nem lehet ellenzékben”. A parlamenti vitában Orbán Viktor azzal próbált érvelni, hogy a fővárosnak ott van 180 milliárd forintja állampapírban, amely mozgósítható, ezek szerint a szakértelem hiányzik a Lánchíd felújításához.

Molnár Zsolt a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában kifejtette, hogy a kormány azt gondolja, a saját magánvagyonával gazdálkodik, ellenben a főváros vezetése tiszteletben tartja, hogy az adófizetők pénzéről van szó. Most, amikor az önkormányzatoktól adóbevételeket vonnak el, iparűzési adót, parkolási díjat és a többit, akkor az említett kijelentés a pénzbőségről a cinizmus netovábbja.

Mint ahogy az is elég furcsa felvetés, hogy ha még Tarlós István vezetné a várost, akkor régen készen lenne a felújítás. Itt komoly beruházásról van szó, amely érinti a Váralagutat, a Clark Ádám teret, a villamospályát. Ekkora munkákat Tarlós idejében is csak vegyes finanszírozásban végeztek, tehát beszállt az állam. Ráadásul a Lánchíd nem egy híd csupán, hanem a nemzet szimbóluma. Molnár Zsolt vidéki útjain is azt tapasztalta, hogy az ott élőket ugyancsak érdekli ez a vita. Egyértelműen politikáról van szó. Orbán szembe akarja állítani a budapestieket a nem budapestiekkel, büntetni akarja a fővárost, még jobban is, mint a többi ellenzéki települést.

Molnár Zsolt, mint baloldali politikus egyébként egyetért a szolidaritás elvével, tehát azzal, hogy a Budapesten megtermelt adóbevételből kerüljön pénz máshová is, de nem ilyen abszurd mértékben. Jut itt pénz sok dologra, stadiontól kezdve ló-wellnessig. Az augusztus 20-ai tűzijáték költsége például összemérhető a Lánchíd felújításának árával. A hídhoz egyébként a 80-as évek végén nyúltak hozzá utoljára.

Hogy kinek a fejére hullik majd vissza ez a méltatlan vita? Az MSZP politikusa bízik a választókban. Hiába próbálja a Fidesz propagandagépezete gyengének, tehetetlennek bemutatni a városvezetést, az embereket nem lehet becsapni.

A teljes beszélgetés az MSZP budapesti elnökével, ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: Klubrádió