Molnár Zsolt: Az ellenzéki polgármesterjelöltek döntő többsége győzni fog

HírKlikk 2019. augusztus 29. 16:48 2019. aug. 29. 16:48

Néhány extrém esettől eltekintve az ellenzéknek sikerült előállítani azt a helyzetet, hogy világos legyen, ki versenyez kivel – mondta Molnár Zsolt egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. Az MSZP budapesti elnöke szerint a DK teljes mellszélességgel felsorakozott Karácsony mögött, és Sermer Ádám visszalépésével teljessé vált fővárosi szinten az ellenzéki egység.

Molnár Zsolt sikeresnek minősítette a IX. kerületi előválasztást, úgy fogalmazott: az előválasztás intézménye kiállta a próbát fővárosi és kerületi szinten is.

Molnár a háttérbeszélgetésen azt is mondta: optimista Zuglóval és a XIII. kerülettel kapcsolatban. Szerinte a XIV. kerületben működőképes az együttműködés Horváth Csaba mögött és arra számít, hogy az ellenzék az összes körzetet megnyeri a kerületben. Szintén minden körzetben győzelmet vár a XIII. kerületben.

A legnehezebb a VII. kerületi helyzet, hiszen itt a volt MSZP-s polgármester, Hunvald György valós támogatottsággal rendelkezik és az ellenzék számára készült mérések szerint támogatói 95 százalékát az ellenzék közös jelöltjétől, Niedermüller Pétertől veszi el. A helyzet komolyan veszélyezteti az ellenzék győzelmét – ismerte el az ellenzéki politikus.

A háttérbeszélgetésen elhangzott az is, hogy Karácsony Gergely ajánlóíveit pénteken leadják, szombaton pedig kampánynyitót tartanak. Molnár azt tapasztalta, hogy a DK teljes mellszélességgel felsorakozott Karácsony mögött, és Sermer Ádám visszalépésével teljessé vált fővárosi szinten az ellenzéki egység. Molnár Zsolt hangsúlyozta: a legfrissebb mérések szerint Tarlós István támogatottsági előnye olvadóban van Karácsonnyal szemben.

Forrás: Hírklikk