Most azért támadják Márki-Zayt, mert Bige Lászlóval ebédelt

HírKlikk 2021. december 9. 10:22 2021. dec. 9. 10:22

A találkozóról a TV2 híradója számolt be. Márki-Zay szerint az az érdekes, „hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige sem."

TV2 híradója felvette, hogy Budapest egyik legdrágább luxuséttermében borozott Márki-Zay Péter és Bige László. A felvételt pedig a teljes kormánypárti média átvette.

A Tények riportjában hosszasan sorolták, hogy egy üveg francia vörös bor közel félmillió forint is lehet a belvárosi étteremben, míg egy vacsoramenü több mint 44 ezer forintba kerül.

A riportban egyszerre igyekeztek támadni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a Nitrogénművek tulajdonosát.

„A rezsicsökkentést támadó baloldali politikuson nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal" – hangzott el a riportban.

A Telex megkeresésére Marki-Zay azt mondta, Bige László fizette az ebédet, ami néhány ezer forintba került. Úgy gondolja, aki többszáz millió forinttal támogatta a fideszes szervezeteket, annak egy ebéd valószínűleg nem okozhatott problémát.

A miniszterelnök-jelölt szerint az jóval érdekesebb, hogyan került az étteremhez a TV2 stábja. Eredetileg ugyanis egy másik étteremben találkoztak volna a milliárdossal, és csak a helyszínen derült ki, hogy az már bezárt. Ezután spontán sétáltak át a Sas utcai francia étterembe.

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige László sem tudta" – mondta Márki-Zay. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint valamelyiküket követhették vagy lehallgathatták, máskülönben nem tudja, hogy értesült a TV2 stábja ilyen gyorsan a találkozó pontos helyszínéről és időpontjáról.