Most kezdődik

Lendvai Ildikó 2016. április 11. 13:14 2016. ápr. 11. 13:14

A kormány ugyan az első puskalövésre (mit puskalövésre! Csak annak a lehetőségére!) visszavonulót fújt, és visszavonta a vasárnapi boltzárat. A tanulságok:

1.Oda a legyőzhetetlenség mítosza. Reped a szobor talapzata. Itt a bizonyosság, az erőből értenek. Csak az erőből. Csak ettől riadnak meg. Az igazságtól nem, az erkölcstől vagy jogtól nem, hogy mivé teszik az országot, attól nem, de az erőtől igen.

2. Eddig is pontosan tudták - hiszen ki sem várták az aláírások számát -, hogy az ország akarata és érdeke ellen cselekednek. Ez önmagában nem zavarta őket, sem ebben, sem másban.

3. Ha eddig valaki nem tudta: ők voltak. Szemlátomást annyira féltek ettől a népszavazástól, hogy mindenre képesek. Most képesek megfutamodni, pár hete képesek voltak különítményeseket bevetni a Választási Irodánál.

4. Az elveik puhák, csak az érdekük kemény. A pénz és a föld, az számít, nem a duma, a sok szentbeszéd a családi vasárnapról meg a keményen dolgozók pihenéséről. Féltek, hogy a háromigenes népszavazással elveszthetik a rablott földeket, a sokmilliós jövedelmeket, hát inkább beáldozták a tömegvonzó vasárnapi kérdést.

5. A hatalom és a pénz megtartásáért beáldoznak bárkit és bármit. Most a KDNP mániáit dobták ki a hajóról, de ha baj van, vízben hagyják bármely hívüket.

De megvan a nyelv, amiből végre értenek. Csak az erőből, ha az elég elszánt és szívós. Sztrájkra, polgári engedetlenségre készülők, megbántottak, megrúgottak, ideje a nyelvtanulásnak.

Nincs vége. Most kezdődik.