MSZP: az összes szociális dolgozót oltsák be és teszteljék őket rendszeresen

HírKlikk 2021. március 26. 13:16 2021. márc. 26. 13:16

Az összes szociális ellátásban dolgozó koronavírus elleni beoltását és havi rendszerességű tesztelését kérte a kormánytól az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke pénteken.

Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón felidézte, hogy az oltási terv szerint a második körben kaptak oltást a szociális ellátást igénybe vevők, illetve az ebben a szektorban dolgozók.

Hozzátette: a kormány azonban csak a bentlakásos intézményben élők és dolgozók beoltásáról gondoskodott.

Az ellenzéki politikus közölte, 117 ezer ellátott és 47 774 dolgozó kapott koronavírus elleni vakcinát, csakhogy kétszer annyi szociális dolgozó van az országban, mint amennyit beoltottak. A szociális alapellátás szinte összes dolgozója kiesett a körből – jegyezte meg.

Korózs Lajos arra kérte a kormányt, rendelje el a szociális intézmények dolgozóinak, a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szolgáltatásban, a javítóintézeti ellátásban dolgozóknak, valamint a falugondnokoknak, a házi segítségnyújtást végző szociális dolgozóknak, a családsegítő, az utcai és közösségi szociális munkát végzőknek, a hajléktalanellátásban dolgozóknak a legalább havi rendszerességű tesztelését központi költségvetési forrásból.

Minden dolgozónak automatikusan biztosítsák a száz százalékos táppénzt – kezdeményezte.

Forrás: MTI