MSZP: Handó munkájáért kirúgás jár és nem kitüntetés

HírKlikk 2019. június 11. 20:48 2019. jún. 11. 20:48

Erre mondja röviden a magyar: megtalálta zsák a foltját. Így summázta közleményében az MSZP azt a Hírklikken is olvasható hírt, miszerint Polt Péter a Magyar Ügyészség Napja alkalmából kitüntette Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Az MSZP közleménye szerint miután a Fidesz továbbra sem hajlandó leváltani a sorozatos törvénysértéseket elkövető Szájerné Handó Tündét, így Szájer József újabb öt éven át próbálkozhat az Európai Parlamentben annak kimagyarázásával, hogy a felesége miért akarja felszámolni a független bírói ítélkezést. Ilyen a fideszes családi munkamegosztás - jegyezték meg.

A szocialsiták szerint mindent elmond a Fidesznek az igazságszolgáltatáshoz való viszonyáról az, hogy "az uniós pénzeket ellopó fideszeseket védő Polt Péter a kiemelkedő és hatékony együttműködésért kitüntette a sorozatos törvénysértéseket elkövető Handó Tündét".

Ahogy a Hírklikk is megírta, Polt Péter legfőbb ügyész a Magyar Ügyészség Napja alkalmából Magyarország Ügyészségével kialakított kiemelkedő és hatékony szakmai együttműködéséért Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke részére Pro Cooperatione Emlékérmet adományozott.

A kitüntetés pont arra a napra esett, amikor a Parlament szavazott arról, hogy maradhat-e posztán Handó. Az OBH elnökének elmozdítását az Országos Bírói Tanács kezdeményezte, mivel érvelésük szerint „Handó Tünde hatásköreit alkotmányos ellenőrzés nélkül gyakorolja (...) szembehelyezkedett az Alaptörvényben világosan megfogalmazott kontrollált hatalomgyakorlás elvével.”

Az Országgyűlés kormánypárti többsége nem okozva meglepetést, megerősítette hivatalában a testület elnökét.

Forrás: Hírklikk