MSZP: legyen tömeges, ingyenes tesztelés, száz százalékos táppénz!

HírKlikk 2021. március 31. 13:31 2021. márc. 31. 13:31

Tömeges, önkéntes és ingyenes koronavírus-tesztet, szigorú konktakt-kutatást, ingyenes, otthon elvégezhető koronavírus-gyorsteszteket, valamint a fertőzötteknek száz százalékos táppénzt követelt a kormánytól az MSZP országgyűlési képviselője szerdán.

Bangóné Borbély Ildikó pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón a tömeges tesztelés mellett azzal érvelt, tudni kell, ki beteg és ki nem, így rengeteg tünetmentes fertőzőt ki lehet szűrni és a járvány terjedését jelentősen vissza lehet szorítani.

Javasolta, hogy a kormány biztosítson ingyenesen havonta öt darab otthon elvégezhető koronavírus-gyorstesztet minden állampolgárnak.

Elmondta, Szlovákiában az országos szintű korlátozások, a tömeges tesztelés, valamint a fertőzöttek karanténba vonulása eredményeként hetven százalékkal lassult a koronavírus terjedése.

Hozzátette: Németországban mindenkinek biztosítanak hetente egy koronavírus-tesztet, mert azt gondolják, hogy úgy lehet hatékonyan védekezni a vírus ellen, ha rendszeresen tesztelnek.

Bangóné Borbély Ildikó szerint a Fidesz Magyarországon bármiféle stratégia nélkül, átgondolatlanul, ötletszerűen szervezte meg egyes csoportok tesztelését, a kontakt-kutatásról pedig véglegesen lemondott.

A kapkodás, a következetesség hiánya, a szervezetlenség jellemzi a járványkezelést – összegzett.

Az ellenzéki képviselő közölte, meg kell akadályozni, hogy az emberek megfertőzzék egymást a munkahelyeken. Sokan az alacsony táppénz miatt dolgoznak most is betegen – mondta, sürgetve, hogy automatikusan kapjon száz százalékos táppénzt az, aki megfertőződött, vagy karanténba került.

Bangóné Borbély Ildikó szerint az intézkedések végrehajtásához a kabinetnek rendelkezésére áll minden szükséges eszköz, tétlensége miatt nem mutathat másra, a felelősség a kormányé.

Forrás: MTI