MSZP: nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez

HírKlikk 2020. január 27. 14:18 2020. jan. 27. 14:18

Nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez – írja a holokauszt nemzetközi emléknapján kiadott közleményében az MSZP.

1945. január 27. az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának napja. A mai napon emlékezünk meg arról a több millió emberről, akik hetvenöt évvel ezelőtt a gyűlölet politikájának estek áldozatul.

Az MSZP közleménye szerint, azzal tisztelhetjük meg leginkább az áldozatok emlékét, ha mindent megteszünk a szélsőséges gondolatok terjedése ellen. Nem engedhetjük, hogy a politika ismét arra a gyalázatos útra lépjen, ami elvezetett a múltbéli alávaló tettekhez. Fel kell lépnünk azokkal szemben, akik a nemzetek megosztásától, a kettős beszédtől, a sunyi és hazug utalásoktól és az ellenségkép gyártásától remélnek pillanatnyi politikai, hatalmi előnyöket. Az egykor Európa közepén működő haláltáborok fájó mementói annak, hogy hova vezet ez az út – írja az ellenzéki párt.

A szocialisták szerint, a holokauszt nemzetközi emléknapján – az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett – emlékeztetni kell magunkat közös felelősségünkre, arra, hogy még egyszer nem engedhetjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát.

Mély szomorúsággal és gyásszal rójuk le kegyeletünket a népirtás áldozatává vált hatmillió embertársunk emléke előtt. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban – olvasható az MSZP közleményében.

Forrás: Hírklikk