MSZP-s troll nevezte át a néppártot az Európai Parlamentben

HírKlikk 2019. március 19. 10:26 2019. márc. 19. 10:26

A RED mozgalom megtrollkodta a fideszes pártcsalád irodáit Brüsszelben.

„OPP: Orbán’s People’s Party” - ez a felirat szerepelt azokon a plakátokon, amelyekkel a Radikális Európai Demokraták mozgalma átnevezte az Európai Néppártot a brüsszeli Parlamentben. Az „Orbán Néppártja”, pontosabban „Orbán Embereinek Pártja” feliratot a mozgalom alapítója, Mester Barnabás tűzte ki a néppárti irodák bejáratához.

Az MSZP EP-képviselőjelöltje az akcióról közzétett közösségi videójában emlékeztetett: az Európai Néppárt szerdán dönt arról, hogy kizárják-e soraik közül Orbán Viktort és a Fideszt. A fiatal politikus szerint régóta ideje lenne, hogy az európai értékeket megtagadó fideszes képviselők kikerüljenek az Európa-párti széksorokból és átüljenek az Európa-ellenes szélsőségek közé.

„Szerdán kiderül, hogy az európai jobboldal végleg megszabadul-e Putyin trójai falovától, a Fidesztől. A magát befolyásosnak gondoló pártcsalád egyelőre úgy tűnik, hogy érdemben nem tud mit kezdeni egy antidemokratikus kormánypárttal a sorai között” - fogalmazott Mester Barnabás.

A képviselőjelölt elmondta azt is, hogy Manfred Weber dilemmája meglehetősen egyszerű: ha nem zárják ki a Fideszt a pártcsaládból, úgy rengeteg - magát még demokratikusnak valló - tagpárt fog kilépni a szövetségből, viszont, ha kizárják, úgy Weber bizottsági elnöki álmai kerülhetnek veszélybe, hiszen megválasztásához a fideszes szavazatok is kellenek majd. „Mi ezzel az akcióval azt szeretnénk egyértelművé tenni a néppártiak számára, hogy Orbán Viktorral nem fog működni Európa újjáépítése” - fogalmazott Mester Barnabás, a RED mozgalom alapítója az Európai Parlamentben.

Forrás: Hírklikk