MSZP: zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködésre

HírKlikk 2020. január 14. 11:32 2020. jan. 14. 11:32

Tóth Bertalan kezdeményezte dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás párttagságának felfüggesztését, és a pártból való kizárását.

A Magyar Szocialista Párt elnöke közösségi oldalán erősítette meg, hogy „az MSZP-ben zéró tolerancia van érvényben a Fidesszel történő együttműködéssel szemben minden szinten”.

„A törökbálinti önkormányzati képviselő-testületben tanúsított magatartásával kapcsolatban, a mai napon megismert bizonyítékok alapján megállapítható, hogy dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás magatartása ellentétes az MSZP politikai céljaival, törekvéseivel – amelyek a települések fideszes uralom alól történő kiszabadítására irányulnak –, és szöges ellentétben áll az MSZP és az ellenzéki pártok kommunikációjával, politikájával, céljaival. Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás a magatartásával óriási károkat okoz a Fidesszel szembenálló erőknek, ami elfogadhatatlan”

– írta a pártelnök, aki kezdeményezte Szentmiklósi-Tóth párttagságának felfüggesztését és kizárását.

Mint ismeretes, dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás az MSZP színeiben szerzett képviselői mandátumot, de rögtön az első ülésen a Fidesszel szavazott, és sajtóhírek szerint, már fizikailag is a Fidesz-képviselők között ül. Ezzel pedig a testületben a kompromisszum-kényszeres 7-5-ös mandátummegoszlás 6-6-ra változott, patthelyzet alakult ki, ezzel pedig a fideszes polgármester járt jól. Ugyanakkor ez a helyzet lebéníthatja a törökbálinti képviselő-testület, így a település működését.