Müller Cecília: a javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

HírKlikk 2021. április 20. 12:50 2021. ápr. 20. 12:50

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján, kedden.

Müller Cecília kifejtette, már 4 millió 326 ezer fölé nőtt a koronavírus elleni védőoltásra regisztrálók száma, és 69 százalékuk már legalább az egyik oltást megkapta. A magyar lakosság 33,4 százaléka van beoltva, szemben az uniós 18,5 százalékos átlaggal.

Hozzátette, napról-napra jelennek meg szakmai cikkek, kedvező hírek és tapasztalatok a Magyarországon is alkalmazott oltóanyagokról, ennek is köszönhető, hogy nő a lakosság bizalma és igénye a védőoltások iránt.

Az országos tiszti főorvos szólt a napokban Magyarországra érkező, jelentős mennyiségű vakcina-szállítmányokról is. Úgy fogalmazott: ezekkel további lendületet nyerhet az oltások beadása. „Rövid időn belül mindenkit be tudunk oltani, aki a mai napig regisztrált" – szögezte le.

Forrás: MTI