Müller Cecíliát a kormányba!

Kardos Ernő 2020. március 29. 06:59 2020. márc. 29. 06:59

Semmi értelme Orbán Viktornak a jövő kedden szinte diktátori hatalmat biztosítani.  Hiszen amit a Fidesz csak a teljhatalom megszerzésével tud elképzelni, azt Müller doktornő a jó háziasszonyok gyakorlati érzékével minden hókusz-pókusz nélkül megoldotta. Vagyis a rendkívüli helyzetben hozott, de a most lejáró kormányhatározatokat – néhány intézménnyel közösen – lazán meghosszabbította. Ezért a teljesítményért Müller Cecília nyugodtan elfoglalhatná Kásler doktor székét, aki eddig csak a tízparancsolat orvosi alkalmazásában szerzett érdemeket.

A bennfentesek persze most azt hiszik, hogy meg akarjuk hálálni a tiszti főorvos- asszonynak, Müller Cecíliának, hogy egy hét múltával az operatív törzs végre a mi szerkesztőségünk két tucatnyi kérdésének egyikére is válaszolt. Illetve nem válaszolt, csak úgy csinált, mintha válaszolt volna.

Azt próbáltuk ugyanis megtudakolni, hogy mi változott egy nap alatt, mert 24 órája még azt mondták, hogy nem akarnak kijárási korlátozást bevezetni, illetve a vidéki tilalmakat is vissza akarják vonni. Csakhogy egy nap múlva, mégis bevezették a kijárási korlátozást, amire csak annyit üzentek, hogy az intézkedés a járvány további terjedését akadályozza. Erre a válaszra soha nem gondoltunk volna.

Persze hozzá kell tenni, hogy miután Müller Cecília tagadta a szabad kijárás tilalmát, Orbán Viktor – aki valószínű nem konzultált Cecília asszonnyal, mint védelmi törzsfőnökkel – a közrádióban váratlanul bejelentette, hogy bizony mégis bevezetik a kijárás korlátozását. Feltehetően a miniszterelnök is a járvány továbbterjedését akarta akadályozni, csak nem úgy, ahogy a tisztifőorvos. Ez a váratlan fordulat is megmutatta, hogy ki a főnök.

Természetesen Orbán Viktor a teljhatalmú úr, aki ugyan végiggondolatlanul – lásd Falus Ferenc írását a Hírklikken – a védelmi törzs vezetőjének tudta, és beleegyezése nélkül korlátozta a szabad mozgást, s ezt el is mondta kedvenc mikrofonállványának. Mindehhez Müller doktornő jópofát vágott, s nem küldte el a miniszterelnököt melegebb éghajlatra. Pedig mondhatta volna, hogy önállóan is le tudja járatni saját magát, ahogy azt meg is tette az első idők sajtótájékoztatóin.  De aztán az újságírókat kiebrudalták a védelmi törzs tájékoztatójáról, s online már nem annyira szembetűnő a mellébeszélés.

Miután Müller Cecília ilyen módon ütésállóak bizonyult, vagyis belejött a problémamegoldásba, azonnal átvágta az utóbbi hetek politikai gordiuszi csomóját is.

Mielőtt a részletekkel szolgálnánk, érdemes tudni, hogy a kormánypárti képviselők – amikor a veszélyhelyzetben meghozott döntések szavatossága lejárt, törvénybe akarták iktatni Orbán Viktor teljhatalmát. Az ellenzék azonban szavazataival ehhez nem járult hozzá, s a miniszterelnök csak a jövő kedden veheti át a totális teljhatalmat. Viszont a kormánypártok jajveszékelve közölték, hogy a korábban meghozott, de lejáró kormányintézkedések miatt, újra az országra szabadul majd a járvány. És persze ezért kizárólag az ellenzék a felelős.

Mielőtt azonban a gyilkos vírus nekiugrott volna a magyar népnek, Müller Cecília a háziasszonyok gyakorlati rutinjával – mint a védelmi törzs vezetője – meghosszabbította a határzárat, engedélyezte a magyar állampolgárok belépését az országba. Szóval mindazt, amit a kormányoldal csak a miniszterelnöknek adott teljhatalommal tudott elképzelni, azt Cecília asszony engedélyezte, az egyetemekkel, az önkormányzatokkal, a honvédséggel együtt. Rátermett asszony.

Ezért aztán javasoljuk, hogy inkább Müller Cecília legyen kormánytag, semmint, hogy Orbán Viktor megkaparintsa a teljhatalmat. Stumpf Istvántól tudjuk, hogy Orbán öregszik, fogy az ereje; romlik a memóriája, aztán végül elfelejt majd lemondani diktátori szerepköréről.