„Na, mi újság Viktorral?"

HírKlikk 2020. október 19. 11:22 2020. okt. 19. 11:22

David B. Cornstein amerikai nagykövet nemrég bejelentette, hogy távozik Budapestről. Ebből az apropóból adott interjút a Klubrádiónak. Beszélt többek között Trump és Orbán Viktor kapcsolatáról is. 


Cornstein elmondta, hogy amikor néhány hete elvitte lemondó levelét a First Ladyhez, akivel hosszasan beszélgetett, akkor egyszer csak bekopogtattak, hogy menjen le az ovális irodába. Az elnök fogadta, vagy egy órán át beszélgettek. 

„Rögtön rákérdezett, na, mi újság Viktorral? S akkor nyomban fel is hívta az elnök őt. Pedig hát tudvalevő, hogy ha Amerikában két vezető beszélgetni akar, akkor a Nemzetbiztonsági Tanácson keresztül a témát, meg ezt-azt – egyeztetni kell. De ahogy ön is mondta, ők valóban barátok, úgyhogy erre nem volt szükség. És amikor a telefon kicsengett, akkor Viktor épp a konyhában volt. S ha ezt el tudod intézni, akkor tényleg tettél valamit kapcsolatokért, amit én eredménynek tartok. Kiválóak most az amerikai-magyar kapcsolatok."

Arra, hogy Orbán meghívta az elnököt Magyarországra, a távozó nagykövet azt mondta, biztos abban, hogy második terminusában felbukkan majd Magyarországon.

„Az lepne meg, ha nem így történne, mert nagyon szereti Magyarországot és a magyarokat is. Ezt ő mondta nekem."

A teljes interjú ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: Klubrádió