Nacsa Lőrinc: A DK megint hazudik

HírKlikk 2019. augusztus 31. 10:47 2019. aug. 31. 10:47

Nem a migrációt fékezi meg, hanem az Orbán-rendszert konzerválja a határkerítés - véli Dobrev Klára, aki nem támogatja, hogy Magyarország megkapja a határvédelmi költségek felét.  Nacsa Lőrinc erre a Hír TV-ben úgy reagált: Gyurcsányék most is szembe mennek a magyar emberek akaratával.

„Azt láthatjuk, hogy a DK megint hazudik. Csúsztatásokkal teli ez a nyilatkozat, hiszen 2015-ben, amióta felépült a kerítés Magyarország folyamatosan ellátja az EU déli határainak a védelmét. Ez a schengeni övezet védelme, és az EU többi tagállamának is a védelme. Abban az 504 milliárdos határvédelmi költségben, amiről beszélünk nem csak a kerítés megépítése van benne. Benne van a kerítés helyének, a területek kisajátítása, hiszen az legtöbbször nem állami, hanem magánkézben lévő terület volt. Benne van az ottani közel 20 ezer katonának az ellátása, a honvédelmi bázisok kiépítése, az elektronikus megfigyelő rendszer kiépítése, a határvadász századoknak a toborzási költsége, ellátási, jármű- és üzemanyagköltség, folyamatos amortizációs költségek is benne vannak, amelyek a négy éve tartó folyamatos védelemben fölmerültek”

– mutatott rá Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.  

Ahogy az ellenzéki magyar EP-képviselők megpróbálták megakadályozni a néppárti magyar jelöltek kinevezését az Európai Parlament bizottsági tisztségekre, úgy az is borítékolható, hogy megakadályozzák a határvédelmi költségek felének magyar kormány által kért kifizetését az Európai Bizottságtól – jelentett ki a kormánypárti politikus a műsorban.

A kereszténydemokrata képviselő arra is emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc és pártja 2015 támadja a déli határkerítést. Programjukban „feketén-fehéren” szerepel, hogy hazánkat bevándorló országgá akarják alakítani.

„Hivatalban van még egy szélsőségesen bevándorláspárti Európai Bizottság, pár hónapja van hátra. A nyár elején is azt láthattuk, hogy kétségbeesetten próbálják a ’fiókban még meglévő bevándorláspárti javaslataikat áterőltetni, újra kötelező kvótáról beszélnek, újra közös felelősség vállalásról beszélnek, újra Magyarország biztonságát veszélyeztető döntésekről beszélnek”

– jelezte a politikus, aki „kifutott szériájúnak” nevezte a brüsszeli bizottságot, amelynek szerinte már nem kellene ilyen horderejű kérdésekkel foglalkoznia. Budapest azt reméli, hogy az új bizottság hajlik majd a magyar érvek megértésére és aktívabb lesz a bevándorlás felszámolásában.

A minapi botrányos, a szavazókat lebecsmérlő ellenzéki megnyilvánulásokra Nagya Lőrinc így reagált:

„Az amikor egy Gyurcsány-párti ilyenekről beszél, s egyébként így szeretne önkormányzati pozícióhoz jutni, beleillik abba a patkányozós ellenzéki sorba, ahol az egész ellenzéket a gyűlölet tartja össze, és ezt próbálják meg valami módon kifejezni. Az idősek felé sem tanúsítanak semmilyen tiszteletet”

– szögezte le a kormánypárti politikus.