Nagy Bandó: tudomásul veszem, hogy nem létezem

Nagy András 2018. április 12. 19:03 2018. ápr. 12. 19:03

Három aktuális kérdéssel találtuk meg a népszerű humoristát, meg is kaptuk rájuk a magunkét. Úgy tűnik, Nagy Bandó Andrást továbbra sem hagyja hidegen az ország sorsa, ugyanakkor azt mondja, tudomásul veszi, hogy a hatalom számára nem létezik, és kvázi emigrációba vonul a házába.

Elcsalta a választást a Fidesz?

Elcsalták, de nem most, vagy nem a föltételezett, s részben már adatokkal is bizonyított csalással. Akkor csalták el, amikor ezt a választási törvényt megalkották – maguk számára! Már akkor tudták, hogy ez az összes kisebb párt becsapása, hiszen az csak a bibliai mesében igaz, hogy (sok kis) Dávid le tudja győzni a maga felé lejtős pályán küzdő Góliátot. Egy hatalmas csalás áldozatai az ellenzéki pártok, ezt mind tudták, és mégis próbálkoztak, csak tudnám, mi a túrónak? Két éve javasoltam a Mózes kerestetik című írásomban (ez is benne van a Hát kik ezek? című új kötetemben): minden párt felejtse el, hogy a gittegyletet játssza, és „olvadjanak egybe”. Az alkalmi szövetség megkötésének alig volt értelme és értéke, főként, mert harmadolták az ellenzéki erőket.

Kimész a szombatra szervezett nagy ellenzéki tüntetésre?

Lélekben 100 ezer magyar tüntető társa leszek, de fölmenni nem bírok. Ugyanakkor bíztatok mindenkit, aki ráér, aki bátor, s aki hisz még egy adott tömeg erejében, hogy menjen, legyen ott. Nem a létszám számít, nem kell megvívni a harcot a békemenettel, egyszerűen Orbán értésére kell adni, hogy jogtalanul és erkölcstelenül tart ekkora tömeget senkinek és semminek.

A vasárnapi eredmények láttán kiáltsuk ki a Budapesti Köztársaságot, és kvázi mondjunk le a vidékről?

Nem lehet lemondani a vidékről! Agymosottak vannak bőven, de én megtapasztaltam, s naponta tapasztalom meg, hogy többen vannak, akik becsapottnak és elkeseredettnek érzik magukat, főként amiatt, hogy harmadszorra is egy kevesebb szavazatot szerző párt uralkodhat azok fölött is, akiket semmibe vesz. Én tudomásul veszem, hogy nem létezem, és „emigráltam” a házunkba, mostantól nem kérek se konzultációs lapot, se Erzsébet tízezret, a legutóbbit is átadtam egy hatgyerekes családnak, nem akarunk kenyeret venni alamizsnából és Júdáspénzből. A Budapesti Köztársaság kockázatos ötlet, lásd a katalánokat…