Nagyon aggódik a körúton kívül élő budapestiekért a helyettes államtitkár

HírKlikk 2020. június 17. 13:55 2020. jún. 17. 13:55

Tudomásul kell venni, hogy a főváros nem ér véget a Nagykörútnál, a külső és a belső kerületekben élőknek ugyanaz az infrastruktúra jár – jelentette ki a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára szerdán, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Schneller Domonkos arra reagált, hogy hétfőn a Magyar Hírlap azt írta, több évnyi előkészítés és több száz millió forintnyi ráfordítás után – Karácsony Gergely főpolgármester döntése nyomán – nem valósulhat meg a nyolcvan százalékban európai uniós forrásból finanszírozható dél-pesti kerékpárút, amely Csepeltől a XVII. kerületig épült volna.

A helyettes államtitkár azt mondta, őket nem tájékoztatta a főváros vezetése a döntésről, amely előtt a kerületi vezetők is értetlenül állnak.    

Hozzátette, furcsállja, hogy míg a „kerékpáros-ellenesnek" kikiáltott Tarlós István, előző főpolgármester elindította a bicikliút-fejlesztési programot, addig a „kerékpáros-barátnak" tartott jelenlegi városvezető nemhogy gyorsítaná ezt, hanem leállítja.

Hasonlóan furcsa, hogy a nemrégiben megválasztott szentendrei polgármester egyik első intézkedése volt, hogy leállította a kerékpároshíd építését, amely nagyon fontos szakasza lett volna a hálózatnak – közölte.

„Tehát én úgy érzem, hogy az elmúlt fél évben inkább visszalépés történt, miközben a kerékpárút-hálózat fejlesztésére igen nagy szükség van" – mondta Schneller Domonkos, hangsúlyozva, hogy Budapest ezen a téren le van maradva – akár még a legközelebbi szomszédos országokhoz képest is.

A helyettes államtitkár hozzátette: tárgyalásokat kezdeményez az érintett kerületek polgármestereivel a dél-pesti kerékpárút beruházás megmentése érdekében.

Forrás: MTI