Nagyon brutálisan számolt be a köztévé a pénteki nyugdíjbotrányról

Föld S. Péter 2019. január 12. 08:55 2019. jan. 12. 08:55

Tisztelt Olvasók, kéretik e sorok íróját mostantól igen nagy becsben tartani, és amennyire csak lehet tisztelni, valamint megbecsülni. Kisebb kitüntetést, nagyobb jutalmat elfogadok.

Igen, talán már ki is találták, hőstettet hajtottam végre: majdnem végignéztem egy teljes híradót az M1-en. Azt szerettem volna megtudni, hányadik hírben és hogyan számolnak be arról a nem mindennapi botrányról, hogy a magyar nyugdíjasok pénteken nem kapták meg reggel a szokott időben a nyugdíjukat.

Az esti fél 8-as Híradót választottam, mert ez egy viszonylag normális időpontnak látszott. Talán már sejtik a tisztelt olvasók, erős idegzet, nagyfokú hidegvér és meglehetős egészségi állapot szükséges egy ilyen híradó végignézéshez – igaz, mint utóbb kiderült, ma mindezek együttesen sem voltak elegendők ahhoz, hogy az ember részleges egészségkárosodás nélkül élje túl e tájékoztatásként tálalt műsor megtekintését.

A fél nyolcas híradó amúgy az osztrák és németországi hóhelyzet bemutatásával kezdődött. Lavinákat és brutális képeket láthattunk - több mint húsz percen keresztül. (Nem az osztrák, vagy a német, hanem a magyar közszolgálati tévét néztem.) Amikor már veszni látszott a remény, hogy hazai tájakról is jelentkezzenek a derék köztévés munkatársak, a magyarországi fagyokról jött jelentés, mégpedig olyan megközelítésből, hogy miként segítenek a nehéz sorsú embereknek. Nem csigázom az érdeklődést: élelmet és tüzelőt visznek nekik.

Ezt követően Szijjártó Péter beszélt arról, hogy mi az Európai Parlamenti választás tétje. Nem fogják kitalálni, mint mondott a külügyminiszter: ugyanazt, amit a főnöke, Orbán Viktor egy nappal korábban, az Orbáninfón. A tét az, hogy a bevándorláspártiak győznek, vagy azok, akik ellenzik a bevándorlást.

Ezután egy rövid, ujjgyakorlatként is felfogható szösszenet következett arról, hogy Soros György megkezdte az Európai Parlamenti választási kampányát, majd megtudhattuk, hogy feltételesen szabadlábra helyezik és kitoloncolják Magyarországról az eredetileg terrorizmussal vádolt Ahmed H-ként ismert szír férfit.

És még mindig nem tartottunk ott, amiért ezt a borzalmat elkezdtem nézni, vagyis a nyugdíjkifizetés elmaradásánál. Mert előtte még arról kellett beszélni, hogy a vártnál gyorsabban nőtt a magyar gazdaság. Újabb riport, újabb téma: a Bosch beruház Miskolcon.

És akkor, dobpergés, fanfárok, rövidszoknyás lányok, mert következik a fő attrakció! Igen, igen és igen! És megint csak igen! A híradó körülbelül harmincadik percében közölték, hogy voltak, akik ma nem kapták meg a nyugdíjukat a szokott időben, majd ismertették a Magyar Államkincstár napközben már  mindenütt olvasható közleményét, miszerint technikai hiba okozta a csúszást, de most már minden rendben van, és mindenki a megemelt nyugdíjat kapja.

Hát így kedves olvasótábor, ezek után bizonyára megértik, hogy miért jelöltem magam valamilyen fontos kitüntetésre De előbb még elmegyek pihenni, sok volt ez így egyszerre. Önöknek is ezt javaslom, valamint azt, hogy csak abban az esetben nézzenek köztévés híradót, például, ha tényleg nincs jobb dolguk, de előtte mindenképpen konzultáljanak kezelőorvosukkal, gyógyszerészükkel.