Nagyon fiatal és baromira elfoglalt a kormány üdvöskéje

HírKlikk 2020. július 4. 14:07 2020. júl. 4. 14:07

Sokak megdöbbenésére 22 éves korában lett helyettes államtitkár – Dinnyés József daltulajdonos egykori pol-beat dalával szólva: ez ám a karrier! Rácz Zsófiáról van szó, akit márciusban neveztek ki helyettes államtitkárrá, azzal a feladattal, hogy fiatalos hangot vigyen a kormányzati kommunikációba, és ezzel megtalálja a hangot a Fidesztől egyre inkább elforduló fiatalokkal.

Nos, Rácz Zsófia bizonyára sokat dolgozik, ezt nem áll módunkban cáfolni, vagy kétségbe vonni. Feltehető, hogy éjt nappallá téve keccsöl, és ezért épp arra nem maradt ideje, amivel megbízták: fiatalokkal találkozni.

Legutóbb a fiatal tanárok nehezményezték, hogy hiába próbáltak egy félórás beszélgetést megszervezni a fiatalokért felelős helyettes államtitkárral, Rácz Zsófiának nem sikerült alkalmas időpontot találnia a találkozásra.

A 168 óra összegyűjtötte Rácz Zsófia elmúlt négy és fél hónapos megjelenéseit. A  helyettes államtitkár Facebook-oldaláról az alábbiakat lehet megtudni:

április 8. - a Diákhitel Központban egyeztetett a törlesztési moratóriumról,
április 10. - interjút adott az M1-nek, 
április 21. - interjút készített a közelgő érettségiről Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárral,
június 5. - interjút adott az M1-nek, 
június 8. - interjút adott a Kossuth Rádiónak,
június 12. - megtekintette a Budaörsi Tanodát, 
június 19. - részt vett a Stipendium Peregrinum tábort előkészítő táboron,
június 23. - interjút adott a Magyar Nemzetnek,
június 30. - átadta az abaújszántói Ifjúsági Házat.

4 és fél hónap alatt 9 esemény. Nem kizárt persze, hogy Rácz Zsófia májusban ráhajtott és behozta a lemaradást. Igaz, ez csak egy jóindulatú feltételezés a részünkről: ebben a hónapban ugyanis semmit sem posztolt a helyettes államtitkár.