Nagyon régi csibészek

Föld S. Péter 2019. december 31. 15:51 2019. dec. 31. 15:51

Orbán Viktor oldalán jelent meg ez a fotó. A „Szabadság vándorai” – ezt a címet adta neki a miniszterelnök, vagy az, aki kezeli az oldalát. Pontosabb lett volna úgy fogalmazni, hogy „A keresztény szabadság vándorai”, de ezen most nem nyitunk vitát.

Hogy a sokat megélt neves zenészek hogyan kerültek a fotóra, magánügy. Lehetnek köztük, akik önként jelentkeztek, mások tán ódzkodtak a feladattól, de nem térhettek ki a megtiszteltetés elől. Van, aki büszke rá, és olyan is akad, aki szégyelli.

Azért Kóbor Jánosra külön felhívnánk a figyelmet. Nemcsak azért, mert ő az egyetlen, aki testi kontaktusba került Orbánnal. Az Omega frontemberének testbeszédére azért érdemes fókuszálni, mert ilyen roggyantott lábakat ritkán látni. Erőfeszítés van ebben a testtartásban, annak a szándéknak a megjelenítése, hogy még véletlenül se látsszon magasabbnak a miniszterelnöknél. Aki köztudottan nem szálfatermetű. Amiről persze nem tehet – jószerivel ez az egyetlen tulajdonsága Orbánnak, amiről nem tehet.

Kóbor tehát igazodott. Hogy ne legyen nagyobb, mint a Gazda. Sem okosabb, sem szebb, fényesebb.

És, ahogy elnézzük a fotót, tényleg nem magasabb nála. Nem is okosabb, nem is szebb, még csak nem is fényesebb. Bár külsőleg egyáltalán nem hasonlítanak egymásra, ezek ott ketten egyformák, mint két tojás.