"Nagyon szép Kálmán Olga terve, de nem lehet megvalósítani"

HírKlikk 2019. június 19. 13:46 2019. jún. 19. 13:46

Szinte minden programpontját támadja Szabó Tímea a DK támogatásával induló Kálmán Olga eddig megismerhetővé vált programjának, mégis őt fogják támogatni, ha megnyeri az előválasztást.

Nagyon szép, de nem lehet megvalósítani - mondta Szabó Tímea az ATV Egyenes beszédben, miután Kálmán Olga szintén a műsorban ismertetette bizonyos részleteit az egészségügyre vonatkozó főpolgármester-jelölti programjának.

A Párbeszéd társelnöke szerint hiába lenne megoldható, hogy 5 percen belül időpontot szerezzen valaki a szakorvosi rendelésre, mert az ellátás maga hónapokat csúszhat, mivel nincsenek orvosok. „Ennél egy picit többet kellene tenni”- fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint Karácsony Gergely a programjában máshogy áll hozzá az egészségügy kérdéséhez.

Szabó azt mondta: mivel a főpolgármester béremelést nem tud intézni az orvosoknak, olyanban tudna segíteni, hogy például eszközöket ad a szakrendelőkbe, mint ami a 13. kerületben is történt, amikor a polgármestertől CT-berendezéseket kaptak.

Szabó Kálmán Olgának azon kijelentésével sem értett egyet, hogy nem kellene mentőautóra költeni. Mint mondta, de, kell, „ezt nem szabad mondani”, mivel ezek a járművek annyit futnak, hogy van, hogy lerobbannak, miközben a beteget szállítják.

Az elektromos buszokkal kapcsolatban Szabó azt mondta: ezeket sajnos nem lehet bevezetni Budapestre, mert nincs rá kapacitás. Hozzátette: ők már korábban vizsgálták ennek lehetőségeit és szakemberek állították ezt, hogy nem lehet, mivel sehol a világon nincs olyan főváros, ahol átálltak volna elektromos buszokra.

Rónai Egon kérdésére, hogy ha minden pontban így támadják Kálmán Olgát, mi lesz, ha a DK által támogatott jelölt nyeri az előválasztást, Szabó Tímea kijelentette: akkor támogatni fogják Kálmán Olgát. Hozzátette: ebben az esetben szakértőik leülnének és átdolgoznák közösen a programpontokat.

Forrás: atv.hu