Napokon belül szabadulhat Bróker Marcsi

HírKlikk 2019. december 4. 09:03 2019. dec. 4. 09:03

Mivel szűk két hét múlva, december 16-án lejár az a három év, ami előzetes letartóztatásban tölthető, kiengedik a sajtóban csak Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándornét, aki így a karácsonyt már otthon töltheti.

Az ügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszék a Népszava érdeklődésére azt írta, hogy a letartóztatás a „törvényi maximum elérése miatt” szűnik meg, azaz legfeljebb ennyi időt lehet ítélet nélkül előzetesben tölteni, ha nem életellenes bűncselekményről van szó.

A lap emlékeztet rá, hogy a Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015. tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok pedig nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Miután sikerült hazahozni, 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene.

A csalássorozat lényege a vádirat szerint az volt, hogy a Kun-Mediátor – amely „kifelé” utazási irodát üzemeltetett – valójában tiltott betétgyűjtést folytatott. Miközben az ügyfelek azt hihették, hogy betétekbe, értékpapírokba kerül a pénzük, ez nem történt meg. 

Eddig a vádiratban szereplő 12 milliárdnak csak kis részét sikerült zár alá venni, vagyis a károsultak többsége futhat a pénze után.

Forrás: Népszava