Navracsicsnak már túl jobbos a Fidesz

HírKlikk 2020. augusztus 8. 09:10 2020. aug. 8. 09:10

A kormánypárt egykori frakcióvezetője, majd a kabinet által Brüsszelbe, az Európai Bizottságba delegált biztosa a Népszavának azt mondta, semmilyen indoklást nem kapott azzal kapcsolatban, hogy miért nem folytathatta munkáját.

A jelenleg a Veszprém uniós kulturális fővárosi címe kapcsán feladatokat kapó, de a Fidesz hatalmi centrumából már kisodródott politikus szólt arról, hogy Orbán Viktorral továbbra is rendszeresen egyeztet.

A Népszavának adott interjúban – ezzel együtt – megerősítette azt a véleményét, hogy nincs autoriter kormányzás, a demokrácia sértetlen, nem ismer a magyar demokrácia életéből olyan periódust, amikor ne lehetett volna aggodalmakat megfogalmazni akár jobbról, akár balról.

Arra a kérdésre, hogy mit szól azokhoz a miniszterelnöki nyilatkozatokhoz, hogy Brüsszelben csupa olyan ember ül, akikre egy közepes céget sem lehetne rábízni, vagy éppen „libernyákok”, lakonikusan annyit válaszolt, hogy ezt egykedvűen hallgatja, mivel már nem ül köztük.

Mint közölte, a miniszterelnökkel a pártpolitikai nézetkülönbségeiket is megbeszélik, de nincsenek rossz viszonyban. Azt is jelezte, hogy a kormányból Gulyás Gergely is visszatérően kikéri a véleményét, míg Semjén Zsolt például soha nem kereste.

Arra a felvetésre, hogy mint Orbán hajdani jobbkeze, mitől került ki a miniszterelnök kegyeiből – akár csak utódai, Stumpf István vagy Lázár János –, Navracsics kijelentette: nem ő távolodott el a Fidesz hatalmi centrámától, hanem a párt tolódott el tőle – jelentősen jobbra.

 

Forrás: Népszava