„Ne bántsd a magyart, tedd a dolgodat, magyar kormány!"

HírKlikk 2020. december 20. 14:00 2020. dec. 20. 14:00

Nem „duma", hanem több pénz kell az embereknek és az önkormányzatoknak – jelentette ki az MSZP elnökhelyettese vasárnap Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt tartott, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre azt mondta: a Terror Háza webshopjában még mindig megtalálható Szájer József Ne bántsd a magyart! című könyve, amelynek címe szerinte „esszenciája a Fidesz-KDNP álszent, hazug és képmutató politikájának".

Kiemelte: a könyvben egyetlen sor nem olvasható arról, hogy „ne bántsd" a magyart, a rokkantnyugdíjast, a nyugdíjast, a munkavállalót, „ne köss stratégiai megállapodást olyan cégekkel, amelyek semmibe veszik a magyar munkavállalók és szakszervezetek jogait".

Azt kérte a kormánytól, hallgasson az ellenzéki politikusokra, a szakszervezetekre és a szakmai szervezetekre, amelyek a járvány kezdete óta megteszik javaslataikat, amelyekkel Komjáthi Imre szerint valóban segíteni lehet a magyarokon, a bajba jutott családokon.

Arról is beszélt: azok a munkavállalók, akiket el akarnak bocsátani a munkahelyükről, tarthassák meg a munkahelyüket úgy, hogy közben 80 százalékos bértámogatás jár, mint ahogy Szlovákiában, Romániában, Ausztriában. Ott nem bántják az osztrákot, a szlovákot és a románt – mondta.

„Ne bántsd a magyart, tedd a dolgodat, magyar kormány!" – fogalmazott az MSZP elnökhelyettese.