Ne írd le Mészáros Lőrinc nevét, ha jót akarsz!

HírKlikk 2021. január 8. 16:24 2021. jan. 8. 16:24

Újabb látlelet került elő a „közmédia" működéséről. Történt ugyanis, hogy az MSZP közleményben reagált a kormányfő péntek reggeli rádiós szereplésére. Ennek szövegét szerették volna megjelentetni az MTI OS felületén is, ahol a közleményeket változtatás nélkül szokták közzétenni. Az állami hírügynökség azonban visszadobta az MSZP reagálását, vélhetőleg azért, mert beleírta a felcsúti dollármilliárdos nevét.

Az MTI szabályzata szerint  egy közlemény „nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát, így különösen nem lehet alkalmas más emberi méltóságának, becsületének, jó hírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogának vagy üzleti titokhoz fűződő jogának megsértésére".

Mivel az MSZP beleírta a közleményébe, hogy Mészáros „nemstróman" Lőrinc, így valószínűleg ez bánthatta az állami hírügynökség szerkesztőinek szemét.

Nem tudni, pontosan ez így miért akadhatott fenn a szűrőn, hiszen korábban pont a felcsúti multimilliárdos állította azt magáról, hogy nem stróman, így lényegében a valóságot takarja az MSZP által leírt név.

Különösen érthetetlenné válik a dolog, hiszen a Fővárosi Törvényszék a közelmúltban hozott egy ítéletet, amely szerint lehet használni a „Tiborcz-adó" kifejezést, mivel nem sért személyiségi jogokat.

A letiltott közleményben egyebek mellett azt írja Tóth Bertalan elnök, hogy egyre kínosabb a miniszterelnök szerencsétlenkedése, mert azokat a vakcinákat sem tudta beadatni, amik az országban vannak. „Érthetetlen, hogy ha 78-79 ezer ember beoltására elég vakcina van az országban, akkor miért csak a felét használták fel eddig? Hiszen mindenki tudja, hogy a vakcina a legjobb helyen az emberekben van! Nem a raktárakban és nem a szóbeli ígéretekben! Ezért a tehetetlenkedésért Orbán Viktor a hibás!" – fogalmazott. Bírálta a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit is. 

„Beruházni nem Mészáros „nemstróman” Lőrincbe és az oligarchákba kell, hanem az emberekbe: az egészségükbe, az oktatásukba és megélhetésükbe! Az egészségügyi világjárvány, a gazdasági és szociális válság idején pontosan rávilágított, hogy a Fidesz-rezsim ezeket a területeket hogyan pusztította le."

„Orbán Viktor tehát ne az EU-t kritizálja, mert a saját szerencsétlenkedése, önzése és arroganciája, hatalompolitikai megfontolásai állnak szemben mindazzal, amire az embereknek valójában szükségük van" – zárta közleményét az MSZP elnöke, Tóth Bertalan.