Nehéz napok várnak Bróker Marcsira

HírKlikk 2018. november 10. 18:40 2018. nov. 10. 18:40

A Szolnoki Törvényszék négy egész napos tárgyalást is kitűzött erre a hónapra. Ezeken a további sértetteket fogják majd kihallgatni. Összesen 19 tanút idéztek be az ügyben.

Az eljárás ezen szakaszáig a bíróság egyébként már 16 tárgyalást tartott - írja a 24.hu.

Az eddig megjelent 65 tanút a bíróság több órán keresztül hallgatta ki. Vallomásukat az immáron 705 oldal terjedelmű tárgyalási jegyzőkönyvek tartalmazzák.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tavaly júniusban 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Bróker Marcsiként elhíresült karcagi asszonnyal szemben, aki a vádirat szerint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően azonnal megkezdte az 1700 oldalas vádirat és a mintegy 60 ezer oldalas nyomozati anyag feldolgozását, és a bírósági eljárás megalapozott és minél időszerűbb lefolytatása érdekében tavaly júliusban előkészítő ülést tartott. Ezen az ügy különös bonyolultságára figyelemmel a bizonyítás keretének, terjedelmének és a bizonyításfelvétel sorrendjének meghatározása érdekében az ügyészt, a vádlottat és a védőt is meghallgatta, és novemberre kitűzte az első, három napos tárgyalás időpontját.

A tavaly novemberi első tárgyalási napon a vádirat ismertetésére, Bróker Marcsi kihallgatására és a vádlott családtagjainak tanúkénti kihallgatására került sor. A második és a harmadik tárgyalási napon pedig a bíróság az egykori Kun-Mediátor Kft. alkalmazottait hallgatta ki tanúként, és megkezdte a sértettek tanúkénti kihallgatását. A sértettek tanúkénti kihallgatása azóta tart.

Bróker Marcsi az eljárás ezen szakaszáig nem tett vallomást. A váddal kapcsolatban tett észrevételében kifogásolta a nyomozóhatóság munkáját: véleménye szerint nem az igazság kiderítése volt a céljuk, csak hogy minél hamarabb lezárják az ügyet. Elmondta, hogy bízik abban, hogy a bírósági eljárásban kiderül az ártatlansága, mert lehet, hogy hibázott, de bűnt nem akart elkövetni. Csupán végezte a napi tevékenységét, próbált minél több és nyereségesebb tranzakciókat végrehajtani, teljesíteni a cég által vállalt kötelezettségeket. Álláspontja szerint a vád torzított adatokon alapul.

Az ügy tárgyalása november 12-én, 15-én, 22-én és 29-én további sértetti tanúk kihallgatásával folytatódik.