Nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház

HírKlikk 2020. szeptember 22. 17:55 2020. szept. 22. 17:55

Az álhírekkel szemben– nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház - közölte az intézmény kedden.

Az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő közleményében azt írta, a traumatológia ügyelet keddtől, szeptember 22-étől  érvényes átszervezése az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) egyeztetett módon, csak az adott hétre vonatkozik és csupán az ügyeleti időben történő felvételekre terjed ki.

„Jövő hétfőtől ugyanis a hét négy napján továbbra is folyamatosan biztosítjuk a területi ellátást, kedden, szerdán és vasárnap pedig csak az ügyeleti időben kértük mentesítésünket a járványügyi többletfeladatok miatt. Erről újabb határozatot fog kibocsátani az NNK" – írták.

Hozzátették: teljességgel téves az a hír, hogy a Szent János Kórház valamennyi betegellátó osztályát illetően Covid-kórházzá alakul, csupán az ortopédiai osztály átszervezése kezdődött meg. Jelezték: az osztályt felkészítik a lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek fogadására és ellátására, ahogyan tavasszal is tették.

„A bent fekvő betegek érdekeit messzemenően figyelembe véve, a fokozatos átállás miatt kértük az ügyeleti felvételi kötelezettség alól való mentesítést erre az egyetlen hétre" – tették hozzá.

Forrás: MTI