Nem egyeztettek a fővárosi önkormányzattal a Puskás Aréna megnyitásáról

HírKlikk 2021. április 14. 13:01 2021. ápr. 14. 13:01

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint a főváros vezetése csak a sajtóból értesült az esetleges újranyitásról. Ezért szerinte minden felelősség az MLSZ-é és a kormányé a foci-Eb-vel kapcsolatban.

Az UEFA nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy nézők előtt rendezik meg a pandémia miatt egy évvel elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokságot, amivel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség is biztosította őket a támogatásáról.

„Budapest célja, hogy a Puskás Arénában sorra kerülő három csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a nézőtéri ülőhelyek száz százalékát elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek" – írta akkor az MLSZ.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az ATV Startban elárulta, a főváros vezetése csak a sajtóból értesült arról, hogy április 7-ig jeleznie kell az MLSZ-nek, mekkora nézősereget engednek majd be a stadionba.

Mindezt annak ellenére, hogy a főpolgármester szerint egy háromoldalú szerződés van az UEFA, az MLSZ és a főváros között.

Gy. Németh felvette a kapcsolatot az MLSZ főtitkárával, aki közölte: az ügyben nem ők döntenek, hanem a kormány, amely azonban egyáltalán nem egyeztetett a fővárossal a Puskás Aréna újranyitásáról.

A főpolgármester-helyettes nyilatkozatában elmondta, ha megkérdezték volna a fővárost, biztosan nem javasoltak volna száz százalékosan nyitott mérkőzéseket.

Forrás: atv.hu