Nem elégedettek a rendőrök a bérkiegészítéssel

HírKlikk 2020. február 5. 17:40 2020. feb. 5. 17:40

A szakszervezetek szerint a bérkiegészítés csak tűzoltás, és nem tartja a testületben a dolgozókat. Szerintük az illetményalap emelése lenne a megoldás – írja a délután megjelent Pesti Hírlap.

A lap annak kapcsán közölte az érdekvédelmi szervezetek véleményét, hogy Kontrát Károly államtitkár bejelentette: januári munkájuk után, már szerdán bérkiegészítést kapnak a rendőrök.

Az intézkedés 56 ezer rendvédelmi dolgozót érint, a tíz százalékos illetménykiegészítést a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, az idegenrendészet, a szolgálatok és a büntetés-végrehajtás hivatalos állományában dolgozók kapják meg – írja a lap, amely szerint azonban az illetékes szakszervezetek elégedetlenek a megoldással.

A Központi Rendőr Szakszervezet üdvözölte ugyan az éves szinten összesen 34 milliárd forintot kitevő kiegészítő juttatást, de szerintük a valódi megoldás az illetményalap megemelése lenne.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete szerint viszont érthető, hogy nem az illetményalap emelkedett, mert az óriási összeget jelentene, viszont a bérkiegészítést nem tartja elégségesnek ahhoz, hogy megállítsa a leszereléseket. A lap idézi Bárdos Juditot, a szakszervezet elnökét, aki az aránytalanságokra is felhívta a figyelmet. „Érthetetlen, hogy miért jár mintegy 45 ezer forintos illetményalap a katonáknak, és csak 38 650 forintos a rendvédelemben dolgozó hivatásosoknak”.