Nem engedik futni, Orbán vejének nyakába liheg az unió

HírKlikk 2018. november 15. 12:42 2018. nov. 15. 12:42

Az uniós szervek akkor is fontosnak tartják a független nyomozást, ha Orbán vejére vetül gyanú.

Napirenden fogják tartani az Elios-ügyet annak ellenére, hogy a magyar hatóságok megszüntették a nyomozást – erről Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke beszélt a 168 Órának - írja a 24.hu.

A német kereszténydemokrata képviselő elmondta: az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF megállapításai továbbra is érvényesek. Valamennyi uniós költségvetést ellenőrző intézmény fontosnak tartja a független nyomozást, még akkor is, ha magas rangú személyeket érint a gyanú – fogalmazott, hozzátéve, hogy a szabálytalanságok gyanúja vizsgálatra kötelezi az uniós szerveket az uniós polgárok befizetéseinek védelmében.

Bár Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, ezeket az ügyeket akkor sem lehet a jövőben elkerülni – közölte. Kifejtette, hogy az Európai Bizottság javaslatcsomagot terjesztett elő, ami lehetővé teszi, hogy a tagállamoknak jutó forrásokat csökkentsék, ha a tagállamok igazságszolgáltatási szerveinek függetlenségét politikai szinten korlátozzák.