Nem épülhetnek Orbánék betonmonstrumai a Ligetben

Horváth Csaba 2019. január 23. 13:08 2019. jan. 23. 13:08

A Néprajzi Múzeum új épülete után a Nemzeti Galéria városligeti épületének építési engedélyét is megsemmisítette a bíróság.

Jellemző, hogy Orbán Viktor látványberuházásainak azért parancsolt megálljt a bíróság, mert a kormányhivatal nem engedett betekintést a civileknek az engedélyezési eljárásba. Ha a kormány mégis folytatja az építkezést, azt törvénytelenül teszi.

A Városliget a világ egyik legrégebbi közparkja és annak is kell maradnia! A budapestiek döntő többsége elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány lebetonozza a város tüdejét és elpusztítsa a liget zöldjét. Éppen ezért az őszi önkormányzati választás után a Városliget eredeti értékeinek rekonstrukciója mellett haladéktalanul leállítjuk a betonmonstrumok építését. 

Budapesten évente csaknem kétezren halnak meg a levegő szennyezettsége miatt, ezért a fővárosnak új parkok kellenek. Vállaljuk, hogy évente százezer négyzetméterrel növeljük a budapesti parkok méretét és minden a fővárosban született kisbaba után elültetünk egy fát, így évente körülbelül további 15 ezerrel növeljük a budapesti fák számát.