Nem érdekelte a fideszeseket a kilakoltatott gyermekes családok sorsa

HírKlikk 2019. június 12. 08:22 2019. jún. 12. 08:22

Egyetlen kormánypárti képviselő jelent meg kedd este a Parlament üléstermében, a Város Mindenkié (AVM) Csoport és az Utcajogász Egyesület – a Párbeszéd által benyújtott – törvénymódosító javaslatának vitáján.

A javaslat lényege az: gyermekes családokat nem lehessen többé elhelyezés nélkül kilakoltatni. A Fidesz-KDNP-s képviselők távolmaradásával az érdemi vita elmaradt.

Az ülésről tudósító Népszava szerint nem ez az első eset: az AVM tavaly februárban indította el „Stop kilakoltatás!” című kampányát, és petíciót is megfogalmazott, amit már több mint 11 ezer ember és 15 szervezet írt alá. Ennek ellenére a kormánypártok már hatszor elszabotálták, hogy a parlament érdemben tárgyalhasson a törvényjavaslatról.

– Most megmutathatták az igazi arcukat. Ezek szerint a „gyermek az első” és a „senkit nem hagyunk az út szélén” kijelentések csak politikai szlogenek – fogalmazott Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület alapítója a parlamenti üléssel egy időben zajló Kossuth téri demonstráción.

Egy 40 méter hosszú molinót feszítettek ki a civilek Orbán Viktor 2017-es nyilatkozatával: a miniszterelnök akkor még úgy gondolta, „Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa”. Ehhez képest tavaly több mint 10 ezer ember lakoltattak ki.

Forrás: Népszava