Nem érdekli a külföldi sajtót az agyonpénzelt vizes vb

HírKlikk 2017. május 24. 11:41 2017. máj. 24. 11:41

Mérsékelten érdeklődik egyelőre a nemzetközi sajtó a budapesti vizes vb iránt, az újságíróknak fenntartott szállodai szobák felére érkezett csak igény. A szervezőket a parlament Kulturális Bizottsága faggatta, ez a testület illetékes a sportügyekben.

A Hír TV szerint a világbajnokság szervezésével megbízott állami cég vezetője mellett a sportállamtitkár is nyugtatta az aggodalmaskodó ellenzéki politikusokat, akik a központi uszodáról, a már átadott Dagály Arénáról is kérdezősködtek.

"A világ egyik legmodernebb és legjobb építménye lett, feltételezem, hogy minden rendben lesz és semmilyen olyan komplikáció nem fog fellépni, ami mondjuk a világbajnokságon is előjönne, úgyhogy jelenleg mindenki, szakemberek igazolták, hogy rendben van az uszoda" - közölte Szabó Tünde.

A megnyitóünnepség ára marad 4 milliárd forint. A világbajnokság rendezésének végösszege várhatóan meghaladja a 130 milliárd forintot.

A nemzetközi sajtóérdeklődés egyelőre visszafogott, eddig feleannyi újságíró jelezte részvételét, mint amennyire számítottak.

"Kétezer-ötszáz médiaszobát kellett beszereznünk a Fina kézikönyve szerint, egyelőre ennek csak a felére érkezett foglalás. Mi úgy gondoltuk, hogy esetleg túlfoglalás lesz ebben az ügyben" - folytatta Schneller Domonkos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának kabinetfőnöke.

Az ellenzék parlamenti vizsgálóbizottságot állított volna fel a vizes vb miatt, de a parlament igazságügyi bizottságában a kormánytöbbség megtárgyalni sem volt hajlandó a kezdeményezést.
Forrás: Hír TV