Nem lehet, hogy ez csak Mészáros Lőrincnek sikerüljön

Lendvai Ildikó 2020. március 28. 15:48 2020. márc. 28. 15:48

Ki kellene nyomoznom, melyik az a kormányszerv, amelyik hivatalból megtéríti az embernek azokat a beruházásait, amelyektől szabadulni akar. Kell lennie ilyennek, biztosan nem csak Mészáros Lőrincnek intézték el. Ő a cégein keresztül, 2017-ben megvette a Mátrai Erőmű többségi tulajdonát, Jávor Benedek adatai szerint állítólag 5,9 milliárdért.

Eleinte minden jól ment: a következő évben mindjárt kivett belőle osztalékként 11 milliárdot, és az erőmű 7 milliárd állami támogatást is kapott. Szerintem már megérte.

Aztán jöttek a bajok. Számos környezetvédelmi probléma merült fel, a cégből már nem volt haszon, inkább befektetni kellett volna.

De minden jó, ha a vége jó: a héten bejelentették, hogy az állam megveszi a tulajdonrészt 17,4 milliárd forintért.

Na most, szakasztott így jártam én is. Olcsón vettem egy guszta kék bokacsizmát, igaz, én 100 százalékos tulajdonban. Eleinte minden jól ment: remekül illett a farmeremhez. Sajnos, állami támogatást és osztalékot nem kaptam, de azért úgy véltem: megérte.

Aztán jöttek a bajok. Számos probléma merült fel: a sarka lekopott, a bélése kezdte feldörzsölni a lábam. A csizmából már nem volt haszon, inkább befektetni kellett volna egy új talpbélésbe, sarkalásba.

De minden jó, ha a vége jó: úgy látom, ilyenkor az államhoz kell fordulni, és az megveszi. Én 6000-et fizettem érte a leértékelésnél, ha nálam is tartják a háromszoros árat, most 18.000-et kell kapnom érte.

Csak tudnám, melyik számon kell bejelentkeznem!