Nem lehetett a kislány neve Fidesz, de reméljük, jól van

Föld S. Péter 2020. január 21. 16:20 2020. jan. 21. 16:20

Azért azt jó volna tudni, hogy mi lehet most azzal a kislánnyal, akinek a szülei a 2018-as országgyűlési választás előtt a Fidesz keresztnevet adták volna. A bizonyára Soros kottájából játszó hivatal ugyan megakadályozta a ma még különösnek mondható névadást, ám a történelem kerekét nem lehet megállítani, visszafelé forgatni pedig kifejezetlen lehetetlen. Már várjuk, hogy amint azt bírósági ítéleteknél is megtette, Orbán Viktor odaszól az ügyben illetékes Nyelvtudományi Intézetnek és kifejezi rosszallását.

Ebből kifolyólag, csak idő kérdése, hogy a ma még elzárkózó hivatalosságok előbb, vagy utóbb engedélyezni fogják, hogy Kovácsék (Szabóék, Kissék, Nagyék) szeme fénye a Fidesz nevet viselje, és a família CSOK-ot is ezen a néven igényeljen a családbarát kormánytól.

Az iskolában – ne legyenek kétségeink – a tanárok majd megkülönböztetett figyelemmel viseltetnek Fideszke iránt. Hiszen a papa bizonyára nagy ember, de legalábbis valamelyik fideszes főember közeli ismerőse. Vagy közveszélyes, akkor meg ezért muszáj vigyázni vele.

Fideszkének, akit később már nem becéznek így, és nemes egyszerűséggel Fidesznek fognak hívni, sok barátja lesz. És persze legalább ennyi ellensége.

Szóval, csak azt akartuk mondani, hogy a szülők, akik ilyen hülye, az ország egyik fele szerint szitokszónak számító nevet adnának a gyereküknek, jól kiszúrnának a csemetével. Ebben akadályozta meg őket a bizonyára Soros-bérenc hivatal, amely nem engedte, hogy a gyerek egész életén át hülye szülei ostoba döntésének következményeit viselje.

Persze, hívják most bárhogy is a jelenleg mintegy kétéves gyereket, így sem biztos, hogy könnyű az élete. Lehet, hogy a Fidesznél egy fokkal elviselhetőbb nevet kapott, ám a szülei ettől még ugyanazok a suttyók maradnak, aki –  ha rajtuk áll – egy életre hülyét csináltak volna a gyerekükből.