Nem lehetne egy olyan vezetőt találni, akinek a mi életünk a rögeszméje?

Lendvai Ildikó 2021. április 14. 15:40 2021. ápr. 14. 15:40

A HírTV kötelességtudóan próbálja az Országos Kórházi Főigazgatóság helyettes vezetőjével meghazudtoltatni az orvoskamara állításait, hiszen azok nem illeszkednek a kormányzati sikerpropagandába.

Bár ne tette volna! A főigazgató-helyettes elmondja, túloz az orvoskamara, amikor a lélegeztetőgépekre kerültek 90 százalékos halálozásáról beszél. Valójában csak több, mint 80 százalék hal meg.

Úgy gondolják, most megnyugodtunk?

Főleg, hogy ebben a szörnyű arányban valószínűleg ismét világrekorderek vagyunk. Laikusként csak találgathatok az okokról. Mivel annyi gépünk van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, valószínűleg nem az a baj, hogy nem időben kerülnének rájuk a súlyos betegek. Csakhogy nálunk a szakképzett orvosok, ápolók hiánya miatt több, az életéért küzdő beteggel kellene egy szakembernek foglalkoznia, mint amennyi emberileg lehetséges. Felfoghatatlan, hogy a rájuk erőltetett új szerződésekkel miért éppen most kellett újabb pár ezret kiszekálniuk a szakmából. Tényleg nem lehetett volna egy fél évet várni az egész őrülettel? Tényleg nem számít semmi más, csak egy-egy „fontos ember" rögeszméje? Ha foci, ha vadászat, ha kínai puszipajtásság, ha új egészségügyi jogviszony – de azonnal?

Nem lehetne egy olyan vezetőt találni, akinek a mi életünk a rögeszméje?